sâmbătă, 1 august 2015

Un cadou și câteva gânduri

Cât timp am fost plecată, n-am avut multă vreme de citit și simt că am rămas în urmă. Am oscilat între ultimele zeci de pagini și primele zeci de pagini din două cărți diferite- una în engleză, cealaltă în română, una electronică, iar cealaltă tipărită. Acum am rămas la cea tipărită pentru că n-am reușit să aleg și un e-book, să citesc în paralel, cum obișnuiam. Se întâmplă astfel când una dintre cele două mă acaparează complet și nu-mi lasă loc de altceva.

Cartea de acum am primit -o de la fiica mea cea mare, Bianca. Am ales-o oarecum amândouă.  Eu am mers și am nominalizat câteva titluri pe care le doream, iar ea a ales dintre acestea. O carte pe care mi-am dorit-o de când am citit impresiile scriitorului Şerban Tomşa. Cum de obicei am fost încântată de cărțile pe care el le amintea ca fiind extraordinare pe blogul său, înclin să cred că și acum va fi la fel.  Pe măsură ce pătrund în profunzimile sale, "Apă neagră", de Nicolae Stan își dezvăluie un miez suculent, plin de taine pe care sunt nerăbdătoare să le savurez.



Week-end-ul este numai bun pentru a face asta  deși nu sunt sigură că voi reuși să termin de citit cartea. Am nevoie de oarece liniște și,  noaptea târziu,  când ai casei visează, pot citi cel mai bine. Deși mă descurc și în parc, făcând abstracție de copiii gălăgioși. Nu vreau să pierd nimic pe drum și încerc să -mi creez un cadru confortabil.

Între timp, poate voi reuși să transcriu de pe caiet recenzia pentru "A thousand splendid suns". Așa scriu cel mai bine, pe caiet. Nu e la fel de plăcută transcrierea, dar mă descurc.

Un comentariu:

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...