marți, 20 septembrie 2011

Ce mai dimineata!...sa ma bucur sau nu?


Rau am mai dormit, daca se poate numi somn. Ce-o fi avut maimutica asta, nu-mi dau seama, dar ma tem ca am nevoie nu de cafea, ci de o galeata cu apa turnata in cap ca sa devin fresh. Si poate si atunci as mai motai. Din ora-n ora m-a trezit, oasele ma dor...
Se simte ca nu sunt in forma? Si macar de-ar fi vorba doar de forma fizica...aceea se reface cu odihna. Si forma cealalta s-ar reface si cu odihna, dar nu e suficient atat. Mai sunt necesari si alti factori, de care nu dispun momentan. Dar sunt optimista si ma gandesc ca voi gasi si de data aceasta resursele necesare. Unde... inca nu-mi dau seama. Poate in vantul racoros ce m-a dezmierdat aseara si probabil ca o va face si astazi...Nu probabil, sigur, la cum resimt aerul rece ce vine prin fereastra deschisa. Pot sa zic chiar ca mi-e nitel frig.
Cand adorm, in minte mi se perinda fraze din carti...din carti necitite, din carti nestiute...eu citesc, dar parca eu le compun si ma uimesc cum stiu ce urmeaza inainte de a vedea cu mintea toropita. Ciudatenie datorata consumului excesiv de literatura. Adicatelea nu doar consumul de etnobotanice dauneaza, da?
As avea un motiv de bucurie datorita faptului ca ne-am reparat camera foto. Dar sa vedem cat tine minunea. Daca ar fi sa mearga, m-as putea numi blogger cu acte in regula, caci asa, parca lipsea ceva din activitatea mea...pozele proprii. Insa ma bucur in special pentru faptul ca voi putea sa-mi pozez bebele, sa o filmez ca sa-mi ramana intiparit pe mai tarziu glasciorul ei de acum, cu cuvintele pocite care suna atat de dulce.
Daca e sa caut bine, se gasesc bucurii marunte. As putea privi mai atent in propria ograda, spre propria normalitate. Am atatea motive sa ma bucur, numai sa vreau. La o adica nu traiesc mari drame, neajunsurile vizeaza partea financiar-materiala si n-as fi caz singular. Ce-mi lipseste sa fiu in cea mai buna stare? E usor sa gasesti nod in papura, de ce n-ar fi usor sa vad jumatatile alea pline, ignorandu-le pe cele goale? D-aia, fiindca-s om lipsit de gandire superioara. Nu obisnuiesc sa fac bilanturi, nici macar pozitive. Daca le fac, totusi, trec in revista ce nu e, ce mai trebuie, intelegeti voi...

2 comentarii:

  1. De trebuit, mereu am putea face o lista... dar cu cele doua minuni din "ograda" ta, tu chiar ai cu doua motive de bucurie mai mult decat mine ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti vei gasii tu linistea si la urmatoare postare vei fii multi mai pozitiva;)) Aici si ploua, ploaia asta aduce influentare negativa. Si toamna e mai sumbra.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...