joi, 1 septembrie 2011

Nu-mi vine, dar hai sa zic


Sunt atatea subiecte fierbinti si mie mi-e lene sa scriu despre ele, poate pentru ca n-am chef sa-mi fac nervi suplimentari, nu stiu. In orice caz, tot ce tine de politica imi provoaca scarba. Parca mi-as consuma inutil energia scriind despre...ce? rezolv eu ceva? Sa scriu despre facturile de la iarna de la caldura?...numai cat ma gandesc mi se pune un gol in stomac si-mi vine sa-mi cumpar un godin sa fac focul in mijlocul casei. Eu stau si ma intreb, cum poate debita mintea astora aberatii atat de mari?...daca ai masina mai noua de 10 ani, se presupune ca poti face bani cu ea. Ei presupun, dar cati fac bani cu masina personala, cand ea mai mult inghite bani? Ce, ne sugereaza indirect sa ne apucam de taximetrie clandestina ca sa avem bani sa achitam facturile? Cati dintre voi, care aveti masini, faceti bani cu ele?
Alta chestiune ce fierbe se refera la proiectul Rosia Montana, despre care am scris acum ceva timp. Si am explicat acolo care e pozitia mea referitoare la aceasta chestiune- daca tot e sa se exploateze, de ce nu o facem noi? De ce trebuie sa vina altii, sa le dam pleasca atata aur, iar noi sa luam un procent infim?
Uite, am scris doar putin si deja mi s-a urcat tensiunea...stiri pozitive nu mai apar la noi? Ceva care sa nu mai atraga critici, ci doar laude...nu se poate?

7 comentarii:

  1. Haaa ....haaa eu saptamana trecuta am vandut-o ,satul de banii pe care ii inghitea !!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Florentin: La ce te referi, la masina sau la godin (soba) ?:))))

    RăspundețiȘtergere
  3. La un autoturism
    ...tare asta cu godinul :)))).

    RăspundețiȘtergere
  4. Chestia cu masina mai noua de zece ani nu poate fi adevarata. Poate ca exista ca propunere, poate exista ca manipulare (sa ne faca fericiti ca n-au dat legea asta, totusi), dar in realitate nu cred ca ar putea exista. Pai ce, stimuleaza sa cumparam din Europa doar masini mai vechi de zece ani? Atunci programul "Rabla"pentru ce ar mai exista? Doar sa ne determine sa cumparam masini noi, pentru ca apoi sa platim impozit mai mare pe ele!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ajunge sa ne facem nervi nici pt Rosia, nici pt incompetenta prostilor care ne conduc tara. Trebuie sa luam atitudine, sa renuntam la comoditate si nepasare. Cand avem atatea mijloace de comunicare, nu suntem in stare sa spune NU ! unor lucruri, oare de ce ?

    RăspundețiȘtergere
  6. @albinuta veninoasa: M-am intrebat si eu adesea ce as putea face pentru a schimba ceva. E evident ca de una singura nu as rezolva nimic.

    RăspundețiȘtergere
  7. Andreea, nu esti sin gura, suntem mai multi, dar inca nu stim sa ne cautam (sau poate nu vrem cu adevarat). Fiecare dintre noi (f. putini ce-i adevarat)incearca pe un anumit segment sa faca dreptate. Daca am creea un blog al nemultumitilor, dar in acelasi timp a celor care sunt hotararti sa faca ceva, sa stii ca ne-am aduna ceva, plus ca ar prinde curaj si altii.
    Eu am inceput aici http://jandarmi.net/forum/index.php?board=52.0 si nu vreau sa ma las pana nu arat cetatenilor ce fac unii cu banii lor. Cei mai mari tarntori si hoti se gasesc in sefii din MAI (majoritatea).

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...