marți, 1 noiembrie 2011

Cand talentul invinge imaginea


Din cand in cand am mai urmarit si eu X Factor. Imi plac astfel de competitii cand chiar am chef de televizor. Mai ales cand vezi pe cate unul pe care poate nu dai doi bani si are o voce superba. Ramai perplex si, de ce nu, te emotionezi. Asa mi s-a intamplat si cu unul din concurentii de la X Factor, ce poseda un talent deosebit, in ciuda infatisarii mai putin comerciale. Este vorba de Iulian Vasile, al carui chip nu este unul frumos, insa Dumnezeu l-a inzestrat cu un talent aparte, parca traieste pentru si prin muzica, privirea sa denota o bunatate interioara. O alta dovada ca imaginea nu e totul in viata, ca ea poate fi inlocuita cu succes de alte calitati. Poate ar trebui sa tinem mai mult seama de calitatile cuiva decat de felul in care arata. S-ar putea ca acestea sa fie invers proportionale cu frumusetea. Si uneori, frumusetea interioara este mai importanta decat cea exterioara.

Acest om, de exemplu, interpreteaza cu tot sufletul sau. In interpretarea sa se evidentiaza daruirea cu care canta, dar si o dorinta de a arata ca, in ciuda chipului neatragator, talentul sau trebuie remarcat. Se vede ca este un om caruia imaginea exterioara i-a adus dezamagiri si care si-a pus toate eforturile in slujba talentului cu care este inzestrat pentru a rasturna prejudecatile. Ascultati-l, daca nu ati avut ocazia.


3 comentarii:

  1. LOL ! De unde ti-a venit ideea ca tipul asta s-ar fi simtit cumva vreodata "dezamagit" de "imaginea lui exterioara" si si-a pus energia/efortul in muzica din cauza asta ? Mie, desigur, in afara talentului general de cantaret, mi s-a parut un tip perfect comun, in general dezghetat ca personalitate, cu destula incredere in sine, deloc de tipul timid sau popular descris, (desi termenul e folosit gresit), cumva "complexat" ? Poate ca imteles gresit, dar mie asa mi s-a parut ca l-ai descris, ca pe un fel de estropiat demn de mila dar, in acelasi timp, si de respect deosebit pentru "lupta" pe care ar fi de presupus ca a depus-o o viata intreaga impotriva...caror prejudecati ?

    Da, poate ca are tenul cu niste cicatrici de la o acnee mai severa si un grad de prognatism, (barbia adusa mai inainte), dar astea sunt destul de usor corectabile dermatologic si chirurgical, plus ca daca se lanseaza, datorita talentului, o sa aiba si bani s-o faca cat se poate de repede.

    Efectiv, nu pot sa-mi dau seama de unde l-ai simtit tu asa ca un potential fost suferind ! Poate am pierdut eu ceva important, ca am dat click doar pe linkul ala care ne indemna sa-l vedem cantand la X-factor. Era cumva vorba din celelate linkuri ca a avut o viata cumva mai altfel grea in afara, poate, de probabila saracie des intalnita in Romania ?

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Rudolph: Am urmarit cateva emisiuni, nu am vazut care este povestea vietii lui, insa mie asta mi-a transmis. Cand am zis prejudecati, m-am referit la faptul ca, in general, oamenii judeca dupa aspectul fizic. Nu am zis ca e neaparat timid, dar am citit in expresia lui o anumita modestie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vezi, daca n-ai citit constiincios pe Internet despre cum sa-i "citesti" mai corect pe oameni, poate ca tocmai de-aia te-ai maritat cu "exploatatorul" care te duce la tara in loc sa-ti respecte pauzele individuale obligatorii urbane consemnate in legislatia de protectia muncii !

    LOL ! Glumesc, desigur, nu am avut intentia sa te jignesc, Doamne fereste !


    De altfel, am citit tot pe Internet, (dar si coroborat cu anumite pasaje din carti adevarate de hartie pe care le citisem mai devreme in perioada mea de scolarizare obligatorie), ca majoritatea dintre noi, de fapt probabil toti, mai ales in fata unor personaje de program de entertainment la TV/cinema, (desi nu numai in aceste pozitii/locatii), tindem uneori, chiar des, sa "proiectam" chestii/trasaturi care ne sunt mai familiare noua, sau care ne intereseaza sau ne dor, dar in general chestii pe care le stim noi mai bine asupra star-ului respectiv. (E OK si normal sa facem asta, altfel nu ar functiona entertainmentul prin imagini asa de bine ca in zilele noastre).

    Eu, de exemplu, am "citit" mai mult speranta si incredere in sine pe fata acelui cantaret, dar sa stii ca astea de fapt erau sentimentele de care eram eu personal preocupat ieri la timpul cand am vazut videoclipul, si de fapt la cantaretul respectiv nu m-am uitat decat fugitiv la fata, si la postura generala a corpului, care adesea sunt destul de inselatoare oricum, deci cred, ca, realist, nici eu, nici tu nu avem de unde sa stim cum e tipul respectiv deoarece NU il cunoastem de loc, si nu am stat nici macar o data de vorba cu el, in afara orelor de serviciu de pe scena/culise fata-n fata.

    Cine vrea sa invete mai bine cum sa incerce sa vada daca-l minte seful sau individul de interes momentan din fata lui poate citi, in afara de chestiile uzuale despre body-speak, care sunt prezentate si la TV/revista Click in Romania, in plus, si ce se straduie dr. Paul Ekman sa studieze de o viata despre microexpresii:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Ekman

    http://www.paulekman.com/

    http://www.youtube.com/watch?v=EXm6YbXxSYk

    http://www.youtube.com/watch?v=IA8nYZg4VnI

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...