marți, 4 februarie 2014

Biblioteca pentru toţi a revenit

M-am bucurat foarte mult când am aflat de reluarea colecţiei Biblioteca pentru toţi- seria de literatură românească. Miercurea trecută, am putut achiziţiona Arta conversaţiei de Ileana Vulpescu, o carte pe care mi-o doream şi am tot amânat cumpărarea ei din cauza preţului cam piperat din anticariate. Acum am o ediţie nouă, cuprinzând secţiunile obişnuite ale colecţiei- date biografice însoţite de fotografii, referinţe critice, şi m-a costat doar 15 lei. Observ că s-au făcut ceva modificări la aspectul cărţilor- hârtia este albă, fină, dar mai subţire. A fost înlăturată supracoperta, dar nu s-a renunţat la imaginea coperţii principale, detaliu al unui tablou.

Mâine va apărea un volum de Poezii de Mihai Eminescu. Deşi a mai apărut anterior o carte cu acelaşi titlu în această colecţie, poate că nu este vorba de o reeditare, dar nu aş putea spune cu precizie pentru că nu am volumul apărut mai demult. Voi afla de la cei care au şi volumul trecut şi îl achiziţioneayă şi pe cel de mâine. Sunt tare curioasă ce va apărea săptămâna viitoare. Sper că această reluare a colecţiei să dureze cât mai mult, să nu dea rateuri aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi, când ba se relua, ba se oprea fără nicio explicaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...