joi, 17 aprilie 2014

Gabriel Garcia Marquez ne-a părăsit

Despre dragoste și alți demoni
Dragostea în vremea holerei
Povestea târfelor mele triste
A trăi pentru a-ți povesti viața
Vijelia

Astfel a devenit Gabriel Garcia Marquez unul din scriitorii cei mai dragi sufletului meu.
Astăzi ne-a părăsit, dar ne-a lăsat minunatele sale cărți.
Dumnezeu să-l odihnească!

15 comentarii:

  1. Să ai parte de sărbători liniştite, în mijlocul celor dragi! Paşte fericit, dragă Andreea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc asemenea! Scuze de întârziere, am petrecut Paștele în mijlocul celor dragi și n-am avut răgaz pentru a răspunde. :)

      Ștergere
  2. Hristos a înviat! Să fiți binecuvântați cu bogăție sufletească, cu iubire și cu speranță. Sărbătorile să vă aducă binemeritata pace și sănătate, dumneavoastră și celor dragi. Paște fericit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sorry de off topic, insa abia astept sa aflu daca la tine in casa vine Iepurasul de Paste cu cadouri. Cand eram eu mic la mine nu venea Iepurasul de Paste, nici nu stiam ca el poate aduce cadouri, dar intre timp am aflat ca la altii le aduce ! Dar nu-i nimic, pt ca la mine venea Mos Nicolae in plus de Mos Craciun, si la altii la care vine Iepurasul de Paste nu vine
    Mos Nicolae ! Dar la unii pot veni chiar toti 3 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca să nu scriu un post separat,îți răspund pe scurt- iepurașul nu vine asemeni Moșilor, dar avem obiceiul de a ne înnoi de Paște, mai ales copiii (dar și noi, foștii copii). În fiecare an, în special bunicii, dar și părinții, ne cumpărau îmbrăcăminte și încălțăminte nouă. Obicei respectat și în acest an.

      Ștergere
    2. La fel mi-au povestit si mama si bunica ca si ele primeau pantofi noi de la parintii lor de Paste. Dar la mine nu era asa si nu a venit nici Iepurasul. Nu stiu de ce au schimbat traditia pana sa apuc sa ma nasc eu ! Poate ca nu am fost indeajuns de cuminte ! Chiar pot estima ca precis nu am fost la fel de cuminte ca tata si ca bunica, desi sincer cred ca am fost mai cuminte decat mama !

      Ștergere
  4. pretty nice blog, following :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si Veacul de singuratate? Si Cronica unei morti...? Si Erendira? Si 12 povestiri...? Si

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi, explicația este că încă nu le-am citit pe celelalte Acum citesc Cronica unei morți anunțate. Și nu-mi pare rău că nu le-am citit până acum pe toate. Am vrut să le citesc treptat, să nu epuizez tot, deși acum mă gândesc deja la recitiri.

      Ștergere
  6. @Cristian: Mie mi s-a parut exceptional (si) faptul ca nu pomeneste cele doua titluri care asociaza numele lui Marquez cu performanta literara de Nobel: Toamna Patriarhului si Un veac de singuratate. Asta arata cat de mare este acest autor, care poate ramane in inima cuiva si numai prin titlurile relativ minore.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. După cum i-am răspuns și lui Cristian, pe celelalte nu le-am citit încă. Un veac de singurătate cred că o voi lăsa la urmă, după ce voi fi citit toate celelalte cărți.

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...