vineri, 25 martie 2011

De ras sau de plans?


Tot ma plangeam eu ca lipseste divertismentul la tv...asta pentru ca n-am stiut eu unde sa caut...unele stiri te pot distra mai bine decat Bendeac sau SRC...Subiectul...perchezitiile efectuate la proprietatile lui Bercea (Analfabetu) Mondialu. Absolut magnific...numele lui inscriptionat pe frontispiciul casei (palatului), in living la fel, pe un perete trona numele interlopului...Cutitul nu l-au gasit, dar au gasit 200 000 euro (o suma la care nici sa visez nu imi permit)...Tigancile cu fuste au sarit repede sa se apere ca ei au strans cinstit acei bani... "Am fost in Italia 10 ani...am cersit, am muncit"...hai nu mai spune...ai muncit tu o zi macar in viata ta? O alta "Nu erau 200 de mii, erau doar 181"...precizare esentiala. E extraordinar modul in care astfel de indivizi ii sfideaza pe ceilalti, inclusiv autoritatile, nu se lasa impresionati de un act oficial, isi permit sa sara cu scaunul in mana sa-i alunge pe nepoftiti. Pe astia nu ii mai schimba nimeni si nimic...Inchisoarea nicidecum nu ii educa, nu exista mijloace eficiente care sa faca din tigani oameni civilizati. Vor continua sa ne sfideze cu averile lor dobandite ilegal...Pentru ei nu exista legi, sunt incapabili sa respecte vreo regula, pentru ei romanii sunt niste fraieri pe care ei pot sa ii invarta pe degete oricand, cum vor ei. N-au pic de rusine, asa ceva nu e scris in codul lor genetic. Mi-amintesc cum, in copilarie, privind pe geam, adesea vedeam niste tiganci in fuste multicolore, care isi faceau veacul peste drum, unde era un restaurant, de fapt o bomba, cum gasesti pe langa piete...Le era greu sa foloseasca baia...se duceau  langa acel restaurant (unde ca fapt divers, era intrarea intr-o scara de bloc), isi ridicau putin fustele si isi faceau nevoile, la nici 3 metri de trotuarul pe care circulau oameni, nestingherite de privirile trecatorilor. Asa sunt ei, isi permit sa faca ce vor, cand vor...constrangerea e o necunoscuta. Pentru ei nu exista obligatii, dar au pretentia sa ceara drepturi. Cand vor fi si ei normali, civilizati, atunci abia sa aiba pretentia sa nu fie discriminati. Tot despre discriminare, dar nu a tiganilor, voi scrie cat de curand un articol...dar, nu acum. Pana una-alta, uitati aici...in caz ca ati ratat stirile.


6 comentarii:

  1. Doamne, ce ieftin ar fi săpunul... Ce buni ar fi pantofii, dacă...

    RăspundețiȘtergere
  2. In ce tzara traim?! Se lucreaza pe fatza, fara nici urma de perdea, i se ia dosarul tocmai procurorului care a demonstrat ca nu se joaca, nu era santajabil! Si culmea, decizia survine DUPA perkezitziile de azi, care au scos la lumina nenumarate lucruri noi, surprinzatoare, despre acest clan tziganesc care stapanea judetul Olt!...si surpriza dosarul pleaca la Craiova !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Loopoolica: Nu stiu daca ar fi prea ieftin, pentru ca ar fi bio. :)) La faza cu pantofii, m-ai pierdut. :)
    @Florentin: Cum in ce tara? In Romania...La ce mai trebuie perdea? De cine sa se fereasca?

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am nimic cu turcii, nu cu arabii, nu cu machedonii, nu cu nimeni. Dar sa nu vad tigani in fata ochilor

    RăspundețiȘtergere
  5. pantofi din piele de .... ştii tu!

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...