luni, 28 martie 2011

O terapie inedita


           Nu stiu daca v-am zis, dar eu mi-am format un obicei ca inainte de a cadea in mrejele somnului, sa ma uit pe canalele cu documentare...incat nici nu pot sa adorm daca nu vizionez asa ceva. Vineri sau sambata m-am uitat pe Discovery, la Monstrii din corpul uman. Era vorba de un tip ce suferea de alergie si de astm, ce devenisera tot mai agresive,  si la un moment dat a aflat ca aceste afectiuni pot fi tratate daca se contamineaza cu niste paraziti intestinali-viermii cu carlig.
           Contaminarea insa nu era atat de simplu de facut. Viermii aia se raspandeau cu ajutorul fecalelor umane...si se apuca omul nostru sa caute pe net unde anume in lume s-au inregistrat cele mai multe cazuri de infestari cu acei viermi. Afla ca locul pe care il cauta este Camerun si intreprinde o expeditie in zona...mai exact strabate latrinele unor sate, incaltat in papuci de plaja, caci trebuia ca pielea sa intre in contact direct cu fecalele respective. Povestea omul ca in prima saptamana vomita de cateva ori pe zi, apoi se obisnuise. Groaznic de scarbos as putea spune, insa omul era convins ca doar asa se va vindeca. Dupa o perioada, constata ca s-a vindecat, desi eu sunt sceptica...nu stiu daca viermii au fost cei care au facut posibil acest lucru, ci iau in calcul si autosugestia. Finalul insa m-a surprins...dupa vindecare, tipul se ocupa cu raspandirea metodelor de vindecare cu ajutorul parazitilor intestinali...mai exact, vinde pe internet larve colectate din propriul organism...interesanta si inedita afacere...Sunt eu sanatoasa de ma uit la asa ceva? In loc sa urmaresc cu sufletul la gura ce mai fac Oana si Pepe, Iri si Moni...ziceti si voi...nu am eu nevoie de un consult psihiatric?

4 comentarii:

  1. La urma urmei, rezultatul conteaza mai mult decat metoda. Sunt multe tratamente ciudate in lumea asta, iar unele (cum ar fi cel cu viermi de musca) sunt singurele aplicabile in anumite cazuri.

    Dar sunt profund dezamagit ca ai sarit peste "Pepe(ne) si Oana sau Irinuca si caprele... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Uneori a sta departe de pc are si parti bune. Daca la tv pot alege sa ma uit doar la anumite canale, pe net e imposibil sa evit mondenitatile. Si e asa de bine sa nu fii la curent cu toate astea...habar n-am ce-au mai facut astia peste week-end... :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe Discovery ma uit la; Tehnici esenţiale de supravieţuire cu Bear Grylls,Cum se fabrică diverse lucruri ? sau Secundele dinaintea dezastrului si mai nou la Instrucţie infernală: Puşcaşii Marini în recunoaştere... la Monstrii din corpul uman ,Nu !Pentru ca nu mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. De regula, nu urmaresc aceasta emisiune, de teama sa nu incep sa imi imaginez ca am diversi paraziti si sa privesc cu suspiciune orice senzatie mai ciudata...dar de data asta am ales sa ma uit...

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...