marți, 29 martie 2011

Unul din alea 3 ceasuri rele


Cand iti faci de lucru cu bancile, mai ales daca acel lucru inseamna vreun credit, traiesti mereu cu frica in san ca ceva se va intampla...Platesti ratele la timp, intotdeauna inainte de scadenta cu cel putin cateva zile si totusi...minuni negative se pot intampla. Luna asta am platit rata, prin Posta Romana, ca de fiecare data. Doar ca nu am platit-o pe 20, ci pe 23, data scadenetei fiind 25. Deci in termen, avand in vedere ca, potrivit extraselor de cont, banii intrau in cont in ziua urmatoare celei in care plateam eu la posta. Acum cateva zeci de minute, ma suna sotul sa-mi spuna ca a primit un sms de la banca prin care era informat ca figureaza cu restanta. Imediat m-am pus pe verificat chitanta si trimis mail la banca sa cer explicatii...astept raspunsul. Cine stie unde si cum a aparut o problema...Nemaiavand rabdare sa primesc mail, ma apuc si sun...explic problema, mi se cere numarul de telefon pentru a fi sunata imediat ce gasesc ei buba. Dupa mai bine de jumatate de ora, ma suna si imi explica frumos cum s-au interesat colegii, au sunat si la posta si au aflat ca platile efectuate incepand cu data de 23 vor fi virate in conturile bancii abia azi, caci au avut o eroare in sistem...ceea ce inseamna ca abia maine voi avea o confirmare certa ca totul e in regula. Si totusi, cine raspunde de tot zbuciumul meu, de pofta de mancare ce mi-a pierit, nu puteam manca nici ciocolata, de starea de agitatie ce ma facea sa nu-mi gasesc locul si sa nu ma mai pot concentra la nimic? Normal ar fi sa trimita un SMS, asa cum au trimis si cand au sesizat aparitia restantei, prin care sa ne anunte ca plata a fost inregistrata. Cat despre posta, normal ar fi fost sa anunte banca respectiva ca au niste probleme cu sistemul prin care efectueaza platile catre ea, dat fiind ca nu eram eu singura in aceasta situatie. Dar la noi capitolul comunicare intre diverse structuri si institutii sta foarte prost, in ciuda atator mijloace pe care tehnologia si banii publici le-au pus la dispozitia lor. E asa de greu pentru aceasta Companie sa puna una din tatele alea cu mutre acre sa scrie o hartie cum ca au primit bani de la atatia prosti, dar nu ii pot vira acum din cauza unor probleme, astfel incat banca sa nu ii bage la rau-platnici pe acei prosti? Daca printr-un absurd, devenit firesc la noi, vom figura la Biroul ala de credite sau cum ii mai zice de tine evidenta rau-platnicilor,  fara a fi vina noastra, ma pregatesc de o reclamatie –hartie de sters la fund...Si cine imi garanteaza ca situatii precum cea de azi nu vor mai aparea? Astept scuze si o jumate de pachet de tigari de la Posta Romana!

5 comentarii:

  1. Nu ai sa primesti scuze,dar cred ca nu ai cum sa figurezi pe acea lista , ai chitanta ,te-au sunat cei de la banca...stie despre ce e vorba.Nu ar strica daca ai timp,sa te duci cu chitanta acolo de unde ai luat creditul,tu sau sotul.Data viitoare mergi la o agentie a banci si plateste direct,pentru a evita neplacerile.

    RăspundețiȘtergere
  2. As plati eu direct, dar e cam departe...nu e una din bancile normale, e o banca pentru credite auto. Dar dupa experienta asta, mai ca ar merita sacrificiul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Andreea, tigarile sunt scumpe, iar scuzele pentru cei slabi nu pt o institutie de renume precum Posta Romana. Pe bune acum...eu cred ca exista o "scoala speciala" pt angajatii postei. Asa cum stiu ei sa vanda un timbru in zece minute nu stie nimeni :))) Iar faza cu stampila ma bantuie... Cum trantesc ele cu stapila aia de se aude de la un bloc distanta... Ma dor urechile si capul cand ies de la posta. Data viitoare plateste la banca si gata, ca o sa faci mai putine drumuri si o sa dai mai putini bani pe tigari :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Acele SMS-uri ajung să fie trimise automat prin sistem, iar uneori pot apărea erori de genul acesta din cauza livrării banilor dintr-un cont în altul. Zic că ar fi mai bine să nu te mai stresezi degeaba. Indiferent cum ar fi, tu ai dovada plății la zi :) Sistemul bancar românesc este unul dintre cele mai infecte din Europa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aşa am păţit eu acu câţiva ani cu factura de la UPC. M-a mâncat în cur s-o plătesc la Transilvania, şi câteva luni după aia casierele de la cablu m-au întrebat dacă plătesc şi restanţa... Am dus copie după hârtia de la bancă, noroc c-am păstrat-o.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...