vineri, 16 decembrie 2011

Cum sta treaba cu rahatul de caine


Stiti ce am observat eu legat de controversatii caini maidanezi versus cei de casa? Desi nu-mi place sa dau in fiecare zi de caini maidanezi in drumul meu, nu-mi plac si nici nu plang dupa ei, totusi astia-s mai educati decat unii din cei de casa. Nu-si fac nevoile chiar pe oriunde cum adesea am vazut caini in lesa plimbati de cucoane nesimtite, lasandu-i sa faca ditamai balta sau ditamai carnatul in mijlocul trotuarului, nici macar spre margine nu-i indruma. Si aici stiu ca nu-s cainii atat de vinovati ca stapanii/ stapanele lor. Sunt de o nesimtire crasa, le vezi cum isi pun fetele alea tampe, ca si cum in timp ce odrasla cu blana isi face nevoile fix in mijlocul trotuarului ea nu vede, nu aude pe nimeni si nici nu i se pare ceva gresit. Vorbesc la feminin pentru ca eu de fiecare data am vazut numai tanti din astea. Ma si-ti vine sa le iei de par sa le bagi cu nasul in ceea ce a facut animalul pe care nu l-au educat.

Mergi ce mergi, dai de un rahat de caine. Te dai intr-o parte, dai de altul. Sau de o balta usor nuantata ce sigur nu apa. Si daca nu as fi vazut faze de genul asta de atatea ori, in mod flagrant, as mai fi zis. Poate dadeam vina pe maidanezi. Dar mi-am dat seama ca astia din urma i-am vazut mai pe langa un pom, mai pe langa un gard sau zid, in niciun caz in mijlocul drumului. Si pe- astia nu i-a educat nimeni.

7 comentarii:

  1. Babele cu caini sunt de regula dintre cele ramase fara mos, iar lipsa satisfacerii duce la cresterea de javre producatoare de gainat.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Loopoo: Sa stii ca nu doar babe. Unele arata a cucoane respectabile, numa' ca nu-s. Au aerul ala ca ele nu-si manjesc mainile.Da' tot ma iau intr-o zi de una dintr-asta. Caci stiu ca am dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai perfecta dreptate!
    Eu una nici macar nu am vazut vreodata un maidanez care sa-si faca nevoile (probabil se ascund, au un fel de bun simt). Insa dinastia nesimtiti, "civilizati" in casa, sunt cu nemiluita!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am vazut si mosulici cu latratori in lesa. Odata am dat nas in nas cu unul... tinea lesa catelului in timp ce acesta se chinuia sa-si descarce continutul in mijlocul unei alei dintr-un parc... Mie imi plac animalele si nu le pot face vinovate de nesimtirea stapanilor, asa ca, nu m-am putut abtine si i-am zis nemernicului sa adune mizeria cainelui, ca mai trec si copii pe acolo.
    Mi-a spus sa-mi vad de treaba, sa fiu respectuoasa (ca-i om batran... ) si ca, sa-mi fie rusine ca ma iau de oameni asa, aiurea pe strada! Si mi-a fost... rusine de rusinea lui.
    De atunci am o "simpatie" aparte pentru persoanele de genul asta, este evident de ce, nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Annemarie: Da, s-ar putea spune ca au un fel de bun-simt. Sunt uimita ca spun asta, eu una nu-i suport pe astia de pe strazi si in general nu ma omor dupa animale. Insa sub aspectul de care vorbesc, trebuie sa recunosc ca-s mai civilizati decat unii care au stapan. Unii stapani nu-si educa animalele.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Dara: Vesnica scuza cu batranetea. Teortic ea ar trebui sa insemne mai multa intelepciune si chiar mai mult bun-simt. Dar, e folosita doar ca motiv ca nu ai dreptul sa le zici nimic. Or, nu conteaza varsta. Bunul-simt e acelasi pt toti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am mai observat un fenomen care ma uimeste: caini maidanezi care traverseaza numai pe trecerile de pietoni si odata cu oamenii, adica pe culoarea verde!

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...