miercuri, 27 iunie 2012

Cine ar trebui să ne reprezinte la Bruxelles?

Din seria meciurilor Ponta vs. Basescu, sau invers, asistam la un circ din care nu luptatorii au de pierdut, ci Romania, ca tara, ca imagine. Ne facem de cacao, pentru a cata oara oare, de data asta pentru a-i fi satisfacuta ambitia prosteasca d-lui Goe.Parerea mea este ca, avand in vedere rolul pe care il are Presedintele, ca institutie, in statul nostru, asa haotic cum e el, presedintele, oricare si oricum ar fi el, este cel care are dreptul si obligatia sa reprezinte statul roman la aceasta intrunire. Aici nu e vorba de Basescu sau Ponta, ci de institutiile pe care le reprezinta, ceeace, se pare, cel din urma uita, vrand sa arate ce mare si tare vrea el sa fie. Stiti doar ca nu-s vreo admiratoare a lui Basescu, insa mascariciul de Ponta ma dezgusta.

8 comentarii:

  1. Eu am mai opinat pe blogul lui Mircea Vladut asa in treacat recent ca indiferent de care din asta se duce, macar sa-si gaseasca unul sexy de tot in anturaj pe la receptii sa le ia ochii d-nelor Lagarde + Merkel + sotia lui Hollande + altii/altele care or avea influenta pe acolo...dar cine ma asculta pe mine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zau, chiar recent a fost un program BBC destul de important si serios despre parlamentul UE, si Malta l-a bagat in fata pe politicianul ala nou sexy care a fost recent ales la ei, iar Romania o avea pe d-na Renate Weber, si mai era si un intrigant de la UK, si zau, dansa e ff inteligenta si chiar s-a exprimat efectiv la nivel magistral si concis si pertinent si ff misto in conversatia aia, dar zau daca nu era imbracata ca NAIBA + arata total prost in ziua aia, si la par, si in general, si zau daca o asculta cineva in afara ca o pandea tipul din Malta ca sa fure cate un cuvant de la ea si sa se dea el mare imediat cum ii venea lui randul, iar ala din UK se uita la ea efectiv cu mila pe fata, (dar atent si el, ca doar nu e prost), si ii mai si veneau idei, efectiv bazat pe cum arata d-na Weber (imbracata si cu un sal din ala mai gipsy-spaniol + fuste lungi si largi care NU se potrivesc asa misto unei persoane supra ponderale la TV), de cum sa il faca de ras pe Barroso, (ca englezii baga strambe de cate ori pot anti-administratia si birocratia UE), plus ca oricarui spectator international care se uita asa in treacat in cap o sa-i ramana sexy Malta + mila amestecata cu oarecare dezgust de pe fata lui ala din UK fata de reprezentanta Romaniei, NU ce zicea fiecare, (ca nimeni nu e super super atent la chestiile astea + se stie deja care sunt pozitiile oficiale ale tarilor respective), si in concluzie efectiv fara sa vrea, d-na Weber pe BBC + imbracata asa cum era, le-a dat apa la moara la aia 2 la ce voiau ei sa zica despe ce-i durea pe ei, si le-a si servit ca prop/promo pt ei, si nici nu s-a bagat in seama ce a avut dansa de spus chiar MISTO si pro- o UE mai rationala + mai bine functionala, plus nu s-a bagat absolut nimic in seama care ar fi putut sa fie macar si tangential asa pro-Romania.

      Ștergere
    2. Asta NU inseamna ca e ceva promo Elena Basescu, ca nu merge nici chiar total asa, trebuie sa mai fie si cineva cu cap cat de cat, plus ca as avea dubii serioase ca d-ra Elena Basescu (nu stiu daca e inca maritata si e d-na) ar fi fost chiar capabila sa fie chiar asa de pe faza cum era tipul din UK, nici macar tipul din Malta, ca sa foloseasca pe altii in scopurile lui, ar fi fost mai mult de ajutor poate la o receptie, nu la o discutie de tip dezbatere. Dar zau, ca e imposibil sa cred ca nu exista chiar nimeni si sexy si cat de cat competent pe vreun domeniu oarecare acolo, fie si macar ca interpret sau tinator de mape pe langa Ponta sau Basescu cand or avea ei ceva de discutat la vreo discutie, plus sa mearga si la o receptie ca or fi si din astea, plus sa mai faca si un foto-op la plimbare in parc, sau la un monument local care sa le fie drag alora de la Bruxelles ca sa apara si in ziarele locale, plus si in paginile sociale sau culturale ale ziarelor/revistelor de acolo, nu neaparat numai paginile serioase legate de conferinta propriu-zisa. Zau, toata lumea se vaita de "imaginea proasta a Romaniei" si ce zice unul si ce face altul...dar la sexy + haine misto de brat cu Basescu sau Ponta nu se gandeste nimeni. Plus trebuie sa fie barbat, nu femeie, ca in UE sunt multe femei puternice, si astea nu apreciaza chestia cu "secretara de brat", ele apreciaza sexy + competent de brat cu Basescu, si pana una alta, barbat = mai competent decat femeie in ochii superficiali ai majoritatii, indiferent ca e femeie sau barbat, care lucreza real in zilele noastre la nivel de top...nu stiu sa explic ca nu sunt expert, dar stiu ca ala din malta e in toate revistele si e iubitul la toti si la toate, si nu doar pt ca e Malta la moda in ultima vreme din cauza lui Brad Pitt si a lui Madonna, dar si pt ca e si sexy si pare si destept, si chestiile astea CONTEAZA atat in politica cat si in diplomatie, efectiv indiferent de agenda fiecaruia sau ce o avea fiecare de zis si de promovat, plus ca nu e ceva nou, se stie de MULT, exista si promoteri ieftini care pot aranja foto-opuri cu cine vrei si cand vrei, si cum vrei. Iar lui Patapievici i se inalta osanale ca, dupa ani de inactivitate, a reusit in sfarsit si ICR-ul sa promoveze si el un stand de carte romanesc la nu stiu ce amarat de targ de carte, o chestie care ar fi putut sa o faca si aproape orice student anonim pe 100 de lei, plus de 100 de ori de cand e el in cap la ICR, nu pe 1000000000 din banii contribuabilului si doar o data. ZAU.

      Ștergere
    3. P.S. Si mai precis, trebuie barbat sexy ne-amenintator, nu sexy prea macho, ca tocmai am vazut cum arata dl ambasador roman la Oslo si era gata gata sa fac heart attack...zau, dansul e (pe bune) ff competent la C-V, dar dupa cum arata ar fi de 1000 de ori mai bun in tarile dinamic economice din Asia-Pacific, cel mult la Minsk daca doreste Europa, sau poate hai, cel mult Islanda, daca chiar doreste sau merita o mica vacanta, NU in Scandinavia continentala !

      Pe cine crede ca glumesc sau ca sunt total dus cu pluta, chiar i-as recomanda sa viziteze site-ul echivalent MAE al Suediei si sa vada cum arata, la nivel de Match dot com, amabasadorii suedezi pe diferite tari de acolo.

      Ștergere
  2. Un raspuns la intrebarea din titlu necesita mai intai un raspuns la intrebarea "Meritam sa fim reprezentati la Bruxelles"?

    Eu spun ca nu. Cel putin la nivel politic, Europa este o notiune abstracta pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt de acord absolut de loc, insa efectiv nu cred ca am expertiza necesara pt a explica de ce in felul in care as vrea ca sa pot fi inteles ce vreau sa zic.

      Ștergere
  3. În niciun caz un prost înfumurat artificial. Măcar Năstase era afumat natural...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, da aici sunt de acord, insa pana la urma, chiar daca a fost prea tarziu pt indicatiile mele micro-manageriale disperate de ultima ora, observ totusi, ca datorita circurilor extrem de dramatice mass-mediatice recente, (Cirque de Soleil fiind o nimica toata fata de D'ale Carnavalului cu adevarat peren greco-roman, inclusiv antic + modern + contemporan + probabil si viitor), PLUS a diverselor incompetente total norocoase din domeniul comunicatiilor unor leaderi romani ei intre ei + cu exteriorul, (cu marea si LAUDABILA + ADMIRABILA exceptie a d-lui Ion Iliescu, neobosit competent + patriot, zau, SINCER, autentic), pana la urma, macar sper ca la Bruxelles se va tine minte ca intr-adevar lumea din Romania LUPTA din greu + harnic de tot impotriva Coruptiei, care reprezinta un punct destul de important care ramasese inca de bifat inainte de Schengen si alte favoruri.

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...