marți, 25 februarie 2014

Hăinuțe noi

Sper că vă place schimbarea pe care am făcut-o. N-am premeditat-o, doar mi s-a năzărit și am găsit și ceva vreme ca să pun totul la punct, altfel probabil că aș fi uitat ideea ce-mi venise. Hăinuțele nu sunt neapărat de primăvară, nici nu m-am gândit conștient la asta, ci probabil subconștientul a lucrat, căci am simțit nevoia unei schimbări, a unei înnoiri. Așa cum parcă mi-ar face cu ochiul și o colorare a părului, un obicei primăvăratic din tinerețe, uitat de vreo 5 ani. Numai că mi-am propus să nu mă mai vopsesc până ce voi avea cu adevărat nevoie de asta, adică atunci când mi-or apărea firele albe.



De altfel, nici blogul nu prea e colorat acum și mie mi se pare mai odihnitor. Mi s-a făcut dor de culori în natură. Pe blog, însă, simt nevoia de mai multă simplitate. Cel puțin acum. Nu m-am îndurat să-mi scurtez blogroll-urile, nici să renunț la feluritele widget-uri. O rearanjare, însă, mi s-a părut de bun augur. Tot așa mi-a venit chef să fac și prin casă și aș face eu multe, dar sunt legată de mâini și de picioare momentan. N-aveți idee câte idei de amenajare interioară am, chiar și cu obiecte de mobilier modeste, însă trebuie să mai aștepte.

Deocamdată, ne pregătim de mărțișoare, așteptăm venirea primăverii și, o dată cu ea, bucuria și pacea sufletului. Cât de îndepărtate par zilele acelea în care viața era atât de simplă, șezând pe o bancă sau pe iarbă, citind, visând. Poate că primăvara înseamnă și o înnoire a vieții. Mi-aș dori să fie așa. Din când în când, e necesar să facem o curățenie generală, să aruncăm la gunoi lucrurile care ne obosesc, care ne dăunează, care ne încurcă. Să păstrăm doar ceea ce e bun, ceea ce ne face bine, ceea ce ne aduce un folos sufletesc. Restul- nu contează atât de mult.


2 comentarii:

  1. Aveți dreptate, blogul dvs pare mai odihnitor acum!

    Lipsesc culorile calde... Să înflorească pomii mai repede!

    Mulțumesc pentru vizita pe care mi-ți făcut-o pe facebook.
    Culmea, am reușit... să vă răspund!

    Despre prea mult gri... am scris și eu pe contul f.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...