vineri, 11 februarie 2011

Parazitii


Chiar daca voi fi carcaterizata drept rasista, nu pot sa nu imi exprim parerea reala in privinta tiganilor. Nu rromi, ci tigani, caci aceasta este adevarata lor denumire.Or fi si cativa tigani ce au evoluat in plan intelectual, dar aceia sunt putini. Marea majoritate sunt asa cum ii voi caracteriza in continuare.O specie de oameni pentru care bunul simt nu exista, rusinea nici atat, mizeria, nesimtirea si tupeul sunt la ele acasa in mijlocul lor.Daca ar trai izolat, fara sa deranjeze pe nimeni, putin mi-ar pasa de prezenta lor. Dar cand dai de ei la fiecare pas, interactionand zilnic cu actiunile lor deranjante, e imposibil sa fii indiferent si trebuie sa recunoastem ca si ei constituie o problema a societatii noastre.Inca de mici invata sa fie nesimtiti, sa nu respecte nicio regula, se joaca facand rau, distrugand diverse lucruri pe strada doar ca sa se distreze, si nu lucruri de-ale lor, ci orice le iese in cale...cosuri de gunoi, suporturi din alea de la Adevarul de seara, copaci, garduri, grilajele de la metrou,afise de pe stalpi etc.Copii de 5-6 ani, uneori si mai mari, vin si cer tigari, parca te urmaresc sa vada daca ai sau nu.Cel mai frumos e cand stai linistit pe o banca si vine o tiganca si se aseaza in capatul celalalt apoi se muta inspre tine, chemandu-si o alta tiganca si se tot apropie facandu-i loc celeilalte. Tu, ca roman, te ridici sa pleci, doar nu vrei sa intri in gura lor spurcata, ca nu te mai spala nici Dunarea.Au sentimentul ca pot face ce vor fara sa ii pedepseasca nimeni cand fac ceva  rau , si, in consecinta isi permit orice.Nici n-ar trebui sa mai amintesc de faptul ca majoritatea nu stiu ce e aia munca, traiesc ca niste paraziti, furand, inseland, profitand de altii sau din alocatiile pentru copiii mai mici de 7 ani(dupa 7 ani trebuie sa ii dea la scoala ca sa poata primi pomana si e cam greu sa se tina de scoala...nu zic, or fi si unii care merg la scoala, dar aia sunt exceptiile). Da, si romanii au hotii lor, si francezii, englezii, spaniolii, americanii si fiecare natie de pe pamant isi are loazele ei. Dar pentru tigani, e o trasatura reprezentativa, alaturi de caracterul lor infect. Asa ca da, sunt rasista, pentru ca m-am saturat sa vad astfel de specimene oriunde ma duc, nu-i mai suport cu tot ceea ce fac ei. In curand vor fi mai multi ca noi, pentru ca natalitatea in randul lor este foarte crescuta, si atunci tara noastra se va numi Rromania(ca tot sunt ei suparati ca le zice lumea tigani).

7 comentarii:

  1. te inteleg perfect, sa le faca o tara a lor..sa se numeasca rromia sau cum or vrea, sa se duca draq si sa ne lase in pace!

    RăspundețiȘtergere
  2. am uitat sa mentionez limbajul foarte colorat pe care il emana cu maxim de decibeli.

    RăspundețiȘtergere
  3. Inteleg ce vrei sa spui ,dar e foarte greu sa-i mai educi pe cei trecuti de o anumita varsta.Trebuie lucrat de jos de la copii :trimisi la scoala ,invatati de mici cum sa se comporte.Stiu ,e foarte greu ,si uneori in zadar,dar cred ca intreaga Europa are o problema cu aceasta minoritate .
    In privinta numelui de rrom ,e o prostie, tipica celor cu multi bani, si zero cultura ,educatie, din aceasta etnie

    PS. am intalnit si tigani cu care poti discuta ,surprinzator,enorm de multe chestiuni

    RăspundețiȘtergere
  4. pe aia mari n-ai cum sa-i mai schimbi. insa ma tem ca nici pe cei mici, pentru ca asa sunt invatati de parinti si e cam greu, daca nu imposibil sa-i faci sa fie altfel.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt tigani si nu rromi.Asta le este etnia s-o accepte !
    Dintre toti, cred ca ei s-au bucurat cel mai mult de democratie, au inteles-o cat de permisiva este si...au profitat...unde o fi Antonescu ?!?...:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Uneori comportamentul lor, este rezultatul comportamentului nostru. La ura, respingere, refuz, cum ar putea raspunde?

    RăspundețiȘtergere
  7. totusi, obiectele din jur nu vad ce rau le fac.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...