vineri, 18 februarie 2011

Perversu' de pe Targu Ocna-sau pana unde poate merge promovarea inculturii

N-am reusit pana acum sa inteleg de ce astfel de personaje sunt mediatizate.Ce are atat de interesant acest personaj, iarasi nu inteleg.E personificarea baiatului dastept din strada,care n-a  vazut prea multa scoala la viata lui, pentru care important in viata e sa fie jmecher, sa se bata ,sa faca bani fara munca. Are un limbaj colorat dobandit nu in urma nenumaratelor lecturi,ci in urma anilor de golaneala.Asta se cauta?Asta atrage audienta?Din moment ce a fost invitat in atatea emisiuni, a aparut si in reclame si, mai nou, aflu ca s-a apucat si de cantat, inclin sa cred ca avem in tara asta o majoritate ce nu se ridica mai sus de nivelul lui.Practic nu inteleg cum de unii realizatori de emisiuni se pot cobori la un asemenea nivel.Parca totusi imi dadusera impresia de altfel de oameni, dar cand ii vad facand conversatie cu un asemenea tigan incult intr-o maniera in care par sa il aprecieze(nu stiu pentru ce, probabil pentru replicile ce i-au adus celebritatea si care au prins atat de bine la public, inscriindu-se rapid in folclor, incat imi vine sa cred ca suntem o tara de golani), mie una mi se face sila.
Serios acum, ce calitati are ala de merita atata mediatizare?
In schimb nu am vazut sa se mediatizeze nimic educativ, ca de asta am avea intr-adevar nevoie.

9 comentarii:

  1. Pai ti-ai dat singura raspunsul in articol. Asta e nivelul tarii. Eu nu m-am mai regasit si am plecat, acuma 11 ani. Acuma insa mi se pare ca e mult mai rau decat atunci, nu ma refer la aspectul material ci la cel social. Iar daca partidul lui diaconescu a ajuns deja la 9% asta spune chiar totul despre cine a ramas prea acolo. Fara sa vreau sa jignesc pe cineva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stai calma Andreea, ca presa si tv-ul numa asta publica, pentru ca asta MANANCA Romanul... la inceput e luata mai in gluma, dupa care in serios si sa vezi daca nu ajunge si ala o mare "stea" pe carpete rosii in Romania.

    Asta promoveaza presa/tv-ul... nulitati/scursuri ale societatii romanesti, ca de partile bune cu adevarat interesante, le lasa sa putrezeasca, ca si lumea de'alfel cu educatie si cultura rafinata :(


    E un mesaj de ceva ani buni in coace... NOI NU TREBUIE SA STIM PREA MULTE, ca sa nu avem drepturi ci sa stim ce vor EI, din care sa scoata BANI, pentru ca cei cu carte si minte nu le aduc profit... lumea vrea CANCAN zilnic.



    O zi buna ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveti dreptate, toti, e de plans, insa cand spuneti "romanul" sau "ase e in romania", cred totusi ca particularizati gratui un fenomen care de altfel nu s-a nascut la noi ci doar a fost preluat.Genul asta "epic" se regaseste in fiecare tara, mai mult sau mai putin dezvoltata, la fel ca si presa de profil, si totusi...imprumutam de afara, nu ne convine si plecam...tot afara, un pic ipocrit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreea limbajul acelui individ a fost preluat si in reclama unei compani mari occidentale (unde nivelul de educatie e mai ridicat?) la care aveam pretentii ,si uite asa nu mai consum ,Pepsi!Sa se-nvete minte :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multe persoane traiesc cu revista Cancan sub perna, in loc sa traiasca fiecare zi ca si cum ar fi ultima.

    RăspundețiȘtergere
  6. Totusi nu pot sa nu fiu dezamagita cand vad ca romanilor le place "sa manance" asa ceva.Poate or fi situatii asemanatoare si in alte tari, dar nu le cunosc, deci nu pot comenta asupra a ceva ce nu cunosc.
    E grav fenomenul pentru ca ne distruge din punct de vedere cultural. Daca as face un sondaj pe strada si as intreba mai intai ce carti a scris un autor reprezentativ, iar apoi as intreba ce stie fiecare despre personajul indicat in articol, la prima intrebare as primi putine raspunsuri, ba chiar mi s-ar rade in nas ca pun intrebari deplasate. In schimb la a doua intrebare, raspunsurile ar fi multe si complete.
    Si daca interesul pentru sani si fese goale l-as mai putea intelege intr-o oarecare masura, ca doar suntem fiinte sexuale, interesul pentru prostie nu mi-l pot explica decat prin prisma faptului ca cel interesat de asa ceva este si el caracterizat tot de prostie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai dragă, câtă incultură, dragă, nu înțeleg, dragă. Vorba americanului, get off you high horse.

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.220.ro/emisiuni-tv/It-S-Show-Time-Teo-Part1/ZvJpggZwUy/ A vb Teo de la Cafe Deko despre tabloide,le-a cam facut de rahat.Mi s-a parut ca se cam leaga cu acest articol

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...