miercuri, 21 decembrie 2011

Cum am ramas cu gura cascata…


…sa intre muste, tantari si alte elicoptere. M-am uitat pe telefon si am vazut ca am apel de la al meu la scurt timp dupa ce plecase de acasa. Imi zic in sinea mea ca o fi uitat sa-mi zica ceva, de regula ma suna dupa vreo ora-doua, sa vada ce facem. Si ii dau bip, ma suna si dupa obisnuitele replici il intreb de ce ma sunase. “ A, pai voiam sa-ti spun ca s-a afisat intretinerea.” Eu: “ Si? Cine a avut dreptate, eu sau tu?” Asta dupa ce acu’ vreo cateva zile puneam pariuri asupra cuantumului. El zicea ca o sa fie vreo 4, eu sustineam ca va fi in jur de 5 milioane, poate putin peste. Si imi raspunde acum: “ Nici tu, nici eu.” Pai, zic: “ Si atunci cat e?”, intrigata de faptul ca nu am reusit eu sa ghicesc, eu care aveam fler la preturile exorbitante. Imi zice totalul, din care eu scad restanta si exclam; “ Cum? 7 milioane?....(gura cascata, imposibil de inchis)” Inca n-am reusit sa scap de perplexitatea ce a pus stapanire pe mine. Se pare ca preturile depasesc orice imaginatie, oricat de exagerata ar fi.

18 comentarii:

  1. Da, clar! de acum trebuie a facem economii vara atunci cand intretinerea e de bun simt pentru iarna atunci cand preturile o iau razna...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Casa cu Nuci: Nici cu aia de vara nu mi-e rusine...

    RăspundețiȘtergere
  3. ! 7 milioane??? E mai mult decat platesc eu chiria. Sper sa se redreseze, mi se pare enorm, si vad ca si tie la tel. La toti e asa? Daca nu, faceti si voi ceva in privinta asta, uniti-va fortele.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Annemarie: Nu e fix 7 milioane, e doar 670 ron, din care 440 ron caldura. Nu sunt singura cu o asemenea suma, dar sunt printre cei cu sume eborme, printre care si o babuta care 3 camere si doar caldura 4 milioane, per total intretinerea 620 ron. Sper sa n-o ia salvarea, ca anul trecut tin minte ca avea pana intr-un milion caldura si tot i se parea mult, ca ea facuse economie si n-are decat un calorifer deschis, acolo unde doarme. Noi intr-adevar, le tinem pe toate si tot nu e de-ajuns, uneori compensam cu aerul conditionat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat ii ...fix salariu minim acordat de boci,la anu" viitor!!!!...daca iti spun ca eu am platit in vara impozit la casa( si terenuri) 45 milioane ,ma crezi... anul 2011 ,fara nici o restanta ,platit la zi ,cu factura fiscala ... .Stii de ce ...a considerat functionarul ,adica inspectorul fiscal ,fara proces verbal de constatare ,ca declaratia din "98 nu mai corespunde cu realitatea.La dracu, pai ce era sa fac ...sa nu imi repar casa ...sa nu-mi schimp tamplaria din lemn cu termopan,sa nu izolez casa ...toate pe buzunarul meu si al familiei .Deci primaria nu a facut decat sa constate din auzite (reclamatie verbala de la vecini ) si sa modifice incadrarea in categoria casa de lux si basca penalitati pe ultimmi 5 ani.
    Am facut criza de nervi ,asta vara si am fost pe punctul de ai lua la bataie ,pe bune .....atat de tare m-am enervat...
    Am vandut masina ca sa platesc ,altfel eram pe strada in 2-3 anii ,datorita penalitatilor.
    Si atentie facatura din primarie ca sa fie OK,nu am primit nicio instiintare ...pur si simplu a descoperit nepotul cand s-a dus sa-si plateasca el masina .Facatura ordinara din primarie...
    Nu-i iert si sunt cu avocatul pe ei ...

    RăspundețiȘtergere
  6. enorm,uite de aia imi place ca stau la tara :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Extraordinar de mult! Eu am doar 290! Si nu am dus nici apometrele si nu am repartitoare!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cre' ca ai uitat de alte restante. Nu se poate. Io am avut 316 lei. Pe bune, "mai e ceva restante"...

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Madman: N-am uitat de restante. Alea sunt separat, eu vorbesc de suma pentru noiembrie. Da' asa-i la noi, avem cucoane de treaba la administratie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am sa pun o intrebare care poate suna oarecum nesimtit sau nelinistitor sau neplacut, dar despre care sunt intr-adevar curios: ca mama a doi copii mici sub varsta inceperii scolii, dar si posesoare a unei diplome de invatamant superior posibil aducatoare de bani in plus in casa, in clipe din astea incepi sa iti pui problema re estimarea risc/beneficiu de a incepe sa lucrezi macar si part time, sau ti-ai pus-o deja si nu merita economic din cauza de salariu de eventuala bona pt copii plus bani dati in plus pe accesorii necesare mentinerii serviciului (haine, transport, etc) ?

    RăspundețiȘtergere
  11. P.S. Am indraznit sa pun aceasta intrebare deoarece mie asa mi-a explicat o mama americana o data decizia ei de a ramane casnica, in termeni f pragmatici. (Pot sa spun ca am estimat ca destinul copiilor a ramas cam acelasi care ar fi fost si daca ea alegea sa mearga la serviciu in loc sa ramana casnica, insa este posibil sa ma insel in estimarile mele, chiar daca sunt bazate pe niste tabele statistice facute de oameni destul de seriosi.)

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. @ cublandete: Nu e greseala, caldura e si pt noiembrie si pt cat au dat in octombrie, am primit intre timp factura de la repartitoare. Dar eu sunt nemultumita ca am prea multi metri cubi de apa, care s-a scumpit fata de luna trecuta cu 30%, plus alte cheltuieli bagate pe gat.

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Rudolph: Mi-am pus problema si nu exclud complet varianta, desi intr-adevar nu m-as alege cu multi bani in plus daca scad cheltuielile cu cresa (in cazul fericit in care as gasi, desi nici tati nu e incantat sa-si dea printesa pe mainile cine stie cui, sunt putine supraveghetoare la multi copii, in fine, conditiile de cresa nu sunt demne de asa printesa rasfatata iar bona e exclus, ca n-as castiga eu atat), transport, haine (ca eu acasa fiind nu prea consum bani pe haine decat cand nu mai am de ales, am lasat pe tanjeala aspectul fizic, cochetaria minima, hainele sunt simple, ieftine si inlocuite rar). Am decis sa mai asteptam momentan, dar nevoile ne vor impinge probabil la masuri extreme.

    RăspundețiȘtergere
  15. Inseamna ca la apometre lumea declara mai putin, se intampla ceva. E prea mult, totusi.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...