marți, 6 decembrie 2011

Ganduri in dezordine


Stiti ce e misto? Ca tocmai ce scrisesem despre seceta si n-am mai apucat sa public. Aseara am simtit primele picaturi si azi e cadere de precipitatii in toata regula. Cum n-a fost prea frig, presupun ca e ploaie. Dar n-am chef sa-mi stric cheful de care si asa n-am prea mult, pot face fata cu succes unei zile de stat in casa, ca de-acu m-am obisnuit. Adevarul e ca imi cam facusem ganduri de plimbare cand am vazut ce fain a fost ieri. Am si visat pe unde vroiam sa merg, in visele mele de asta-noapte am proiectat o serie de dorinte imediate, legate de evenimentele recente sau viitoare.

Mosul nu mi-a adus cine stie ce, din cauza de saracie, dar a promis ca-si ia revansa azi. Eh, eu ma multumesc cu putin. Poate Mos Craciun va fi mai bogat. A uitat sa va zic ca am reusit sa-mi gasesc geaca in trend si pe masura. Deci nu mai pot sa reclam discriminarea grasilor. Si mai e si asortata cu ghetele de copil ce mi le-a facut cadou bunicul cand am fost la Bacau. Acum astept doar gerul, sa ma pot imbraca si eu asortat. Si cred ca nu mai am mult de asteptat.

Revenind la seceta de care va ziceam la inceput, eu o asociam indisolubil cu anotimpul calduros, uitand ca ea semnifica o lipsa indelungata a precipitatiilor, ceea ce nu tine neaparat de un anotimp anume. Deja in unele zone ale tarii aparusera probleme la rezervele de apa pentru consum, raurile aveau un debit foarte scazut, ceea ce probabil se va remedia cu ajutorul ploilor ce au venit. urmeaza sa vina si zapada, desi in oras, si mai ales in marele oras, peisajul este departe de a fi feeric.

Pana atunci, imi savurez cafeluta calie, constatand ca e pe terminate si maine e posibil sa ajunga doar pentru unul din noi. Ma dispera tigarile astea conforme cu directivele UE, fiindca te obliga sa tragi in continuu, altfel se sting. Si cum eu cam lalai cu tigara in mana, in timp ce butonez insirand ale mele ganduri, mi se intampla adesea sa se stinga, cu precadere la inceput si spre sfarsit. Despre vesnicul razboi fumatori/ nefumatori- altadata. Am o schita scurta, asa ca eventualele critici, daca le aveti, va rog sa le pastrati pana atunci.

3 comentarii:

  1. Si mie imi pare bine ca ploua, ca ma cam saturasem de atata seceta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place ploaia si ,azi ,liber fiind,am plecat prin oras ,prin ploaie .
    Frumusetea ploii sta in caracterul ei imprevizibil. De fiecare data, atingerea ei ma surprinde.
    O zi superba !
    ...cred ca mosul a facut o surpriza si micutelor tale:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Uff...ce cald a fost ieri, chiar pana tarziu, si azi, deja ploua. Nu stiu daca mai ajuta cu ceva ploaia acum, recolta a fost stransa deja... :P
    Have a nice day! ;;)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...