marți, 13 decembrie 2011

Lasati-ne colindele asa cum sunt!


Poate ati observat si voi reclamele alea la fosta telefonie de stat, de mult privatizata, in care vechile noastre colinde sunt transformate cu un text ce cuprinde oferta senzationala a firmei respective. Eu am sesizat doua. Una in care canta un grup de oameni, si alta cu Pavel si Cleopatra Stratan. Daca or fi mai multe, nu stiu. Insa astea doua pe care le-am vazut pocesc colindele Domn, Domn sa-naltam si Florile dalbe. Si ma indigna aceasta denaturare, vreau sa le fredonez asa cum le stiu, nu asa cum exista pericolul sa mi se intipareasca in minte ascultand involuntar reclamele astea. Destul ca in loc de Jingle Bells am ajuns sa cant reclama de la berea albastra.

7 comentarii:

  1. Mie chiar imi plac! Mi se par cu bun simt si iti raman in minte, fie ca iti plac, fie ca nu! Pana la urma asta e si scopul lor! Iar reclamele mi se par mai mult de reamintire a brand-ului, nu neaparat sa promoveze intens noile servicii!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu se rateaza nici o ocazie pentru a face bani. din pacate, asta e.

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce sa le lase "asa cum sunt", ca sa nu fii tu nevoita sa te confrunti cu inspaimantatoarea constatare ca nu esti suficient de atasata de originale?

    RăspundețiȘtergere
  4. Am fost oripilata sa aud reclama cu pricina.Din pacate ca sa intre in mintea celor multi manipulatorii folosesc orice metoda.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...