luni, 24 decembrie 2012

Din an în an...

Din an in an sosesc la geam
Povesti cu Mos Ajun
E ger cumplit, e drumul greu,
 da'i obicei strabun

Se-arata mamele la porti
Copiii nu mai spun.
Tu nu uita atunci cand poti,
Romane, sa fii bun.

E seara de Craciun in toi
Si stelele apun
Tu nu uita si la nevoi,
Romane, sa fii bun.

4 comentarii:

  1. Craciun fericit, tie si familiei tale !

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, e buna adaptarea la ultimele doua versuri. Cand e voios, tot romanul e bun. La necaz, la suparare, mai apare rautatea si incrancenarea. In linii mari, romanul e un om frumos. Sunt mandru ca m-am nascut roman!

    Uite, vreau sa fiu ,,bun": e Ajunul, stau cu banii in buzunar...si nici un colindator!

    Nu mai veneam cu acest comentariu, dar e Ajunul Craciunului, o seara speciala, si vreau sa va urez inca o data Sarbatori fericite alaturi de cei dragi! Sa aveti o inima mare pentru toti cei care va iubesc si nu numai.
    Craciun fericit, frumos si linistit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un Crăciun aşa cum vi-l doriţi! Mi-aţi luat vorbele din gură, astfel îmi place şi mie să urez, căci liniştea sufletească este una dintre cele mai importante, asemeni sănătăţii. Şi eu am aşteptat colindători, dar n-a venit niciunul în această zi.Cel puţin cât am fost acasă. Au fost ieri copiii din scară, dar nu pot spune că m-au impresionat în mod deosebit. Colindele sunt pentru seara de Ajun. L-am primit cu drag pe Moş Crăciun, mai întâi la biserică, apoi acasă, voi scrie mai târziu despre aceste momente de încântare sufletească. Toate cele bune!

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...