duminică, 17 martie 2013

Toropeala duminicala

Va multumesc pentru cele 10 comentarii la recenzia mea. Inca 5 si voi mai planta un copac. Fie vorba intre noi, taierea unui copac in vederea obtinerii hartiei pentru tiparirea cartilor nu este atat de criminala cum este atunci cand, din hartia obtinuta se fac sute de mii de fluturasi sau pliante publicitare, in mare parte inutile, caci in mare parte din cazuri acestea se transforma direct in deseuri, rareori reciclate cum se cuvine. Macar cartile isi au rostul lor, aduc ceva valoros celor care le cumpara si le citesc. Cu toate astea, campaniile de impadurire sunt mai mult decat necesare, si nu atat producerea  hartiei este responsabila de defrisarile masive, cat afacerile deosebit de profitabile ale celor carora putin le pasa de altceva decat de buzunarele proprii. Nu editurile sunt cele pe care apasa vina majora a muntilor ramasi golasi in unele zone. Dar initiativa este de laudat si de repetat de catre oricine are posibilitatea.




In alta ordine de idei, s-a asternut duminica, starea ei de moliciune, de toropeala a simturilor, dorinta  de relaxare vine parca de la sine, numai la gandul ca e duminica. Bineinteles ca, in ciuda acestui fapt, treburile casnice care ma plictisesc si cu care va plictisesc, nu-si iau si ele vacanta macar de-o zi. Ar trebui ca nimeni sa nu mai manance, ori sa mancam in oras, ceea ce nu se poate. Ei, macar acum i-am vazut cu burtile pline, pana dupa pranz nu-i mai aud cerand papa. M-as recrea de minune in parc, daca s-ar putea, dar probabil as cam ingheta, cum mi s-a intamplat si ieri.

Cafeaua am terminat-o, acum urmeaza ceaiurile deja pregatite sa-mi ajunga toata ziua.

Duminica placuta sa aveti!

3 comentarii:

  1. Multumim, o duminica frumoasa sa aveti si dvs.!
    Astazi este ,,duminica iertarii", stiati?
    Eu mi-am cerut iertare de la ai mei, imi cer si de la dvs., cine stie, poate v-am suparat fara sa-mi dau seama, ca de intentie nu poate fi vorba.
    Hai, ca mai aveti putin si plantati inca un copac.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce chestia, ca nu stiam de aceasta "duminica a iertarii" si abia acum am citit despre ea. In mod total coincidental chiar in aceasta duminica eu am avut o conversatie cam emotionala asa cu parintii mei, in care de fapt parca le ceream iertare la un moment dat, desi desigur era ceva mai mult implicit, nu spus asa direct.

    RăspundețiȘtergere
  3. ,,Duminica iertarii" e doar un obicei crestinesc...Si cum credinta e pe cale de disparitie, ne atasam de alte practici moderne. Oricum, indiferent de conotatie si specific, cred ca ati cere iertare e un lucru frumos si necesar.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...