sâmbătă, 22 decembrie 2012

După sfârşitul lumii

In ce stadiu sunteti cu curatenia, cu cumparaturile? V-a cuprins febra? Cand va intreb astea, privesc la multitudinea de obiecte ce se cer a fi curatate. O gramada! Stiu ca luna nu se va reflecta in toate, dar o sa-mi fac chef de toate. Deocamdata, insa, sunt ca pe ace, astept prima debarcare a Mosului, care va binevoi sa ma umple de daruri, chiar daca nu mi-i nici casa maturata, nici masa scuturata.

Am citit la greu saptamana aceasta si acum sunt intr-un vid. Adica nu stiu ce sa aleg. Am luat o carte, abia am citit doua pagini, dar nu stiu daca e cea care trebuie citita acum. Parca lipseste scanteia. Numai ca nu ma grabesc, nu am acum strea potrivita. Pobabil ma voi linisti dupa ce ma voi vedea cu sarsanalele aduse acasa. Si mai am si cae ceva de cumparat. Dar mi-e cam groaza de atmosfera din magazine, sigur acum se imbulzesc toti mai groaznic recat de obicei.  Bine  ca am reusit sa iau pentru cea mica. De data aceasta,m-am axat pe chestii edicative, ca plusuri si alte jucarele avem destule. Dorm inecata in plusuri, deci nu va mai aduce Mosul altele. Ei, parca tot imi vine macar vreo papusica sau ceva asemanator sa iau, dar ma abtin.

Eu nu stiu ce sa cer de la Mos. As avea nevoie de niste pantaloni, dar nu pot spune ca e dorinta, doar nevoie. Dintre carti, nu prea am ce sa mai doresc in mod special, mi le-a adus deja Mos Nicolae, eu doar le-am ales, asa ca... Poate ca ar mai fi acolo cate un titlu tentant, dar nu stiu, nu am vreo dorinta arzatoare. Poate ar trebui sa cer un ajutor la curatenie?:)))


Nu stiu cum a fost la voi, dar pe la mine parca a trecut sfarsitul lumii. Casa arata ca traversata de tornada, n-o sa-mi ajunga produsele de curatat, din cate vad, in cazul in care am de gand sa sterg fiecare coltisor. Nu stiu de ce, dar parca acum imi sar in ochi chestii care, desi stiu ca erau si pana acum la locul lor, nu le vazusem.

Date fiind conditiile meteo, de Craciun ramanem in Bucuresti. Nu stiu exact ce vom face, de colindat nu prea avem pe cine, macar prin centru poate conving trupa sa mergem. Stiu insa  pe unul dornic de odihna si poate are in sgarsit ocazia.


Pe curand! Va las, ca vine trenul.

6 comentarii:

  1. E o certitudine: oamenii mari, lipsiti de fantezie, nu stiu ce sa-i ceara Mosului.
    Altfel stau lucrurile cu copiii nostri.

    Ati atins, chiar daca in treacat, un subiect interesant: cartea de Craciun.
    Iata una dintre dezamagirile mele: nu am o ,,carte de Craciun", o carte pe care sa o citesc in fiecare an in prag de Sarbatori...O carte care sa devina ,,traditie"...
    Doi ani la rand, am citit ,,Povestea de Craciun", a lui Dickens. Nu s-a prins, n-a facut radacini. Alti doi ani, am citit cartea cu cei trei magi, a lui M. Tournier. La fel, fara dorinta de revenire.
    In copilarie - iarasi copilaria! - a fost mai simplu: vreme de sase-sapte ani, cartea de Craciun a fost aceeasi: ,,Baba iarna intra-n sat..." (Otilia Cazimir). A fost cel mai frumos cadou primit de la Mosul. Se gaseau in aceasta carte toate poeziile pentru copii ale Otiliei Cazimir. Si ce poezii frumoase a scris Otilia Cazimir!
    Cred ca se poate citi orice carte in prag de Sarbatori; eu nu m-am regasit pe deplin in nici una dintre ele. Daca voi face-o vreodata, daca voi putea infiripa o ,,traditie", cred ca atunci va fi prea tarziu.
    De aceea, cred ca asta imi doresc cel mai mult de la Mosul: Sa-mi aduca ,,cartea de Craciun'', asa cum a facut-o demult, in copilaria mea.

    Va doresc un Mos darnic si Sarbatori fericite!
    Si ,,gargaritei'' sa-i aduca Mosul o copilarie frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am gândit până acum la o carte a Crăciunului, a fiecărui Crăciun. Însă mi-aţi dat o idee bună şi, mai mult, mi-aţi amintit de acel ceva care mi-a însoţit sărbătorile de Crăciun în copilărie. Era un fel de ziar cu colinde, în patru limbi, fiecare pagină cu limba sa. S-a jerpelit între timp, dar mai există şi azi pe la ai mei, l-am găsit în bibliotecă luna trecută când am fost la ei. Mai aveam şi o cărticica de colinde care nu ştiu unde o fi. Însă o carte cu o poveste de Crăciun nu am avut ca reper. Nu cred că am ceva adecvat în bibliotecă, poate ar fi cazul să iau ceva pentru fete în tonul ăsta.

      Ștergere
  2. 1. cumparaturi: bifat
    2. curatenie: am amanat-o pt ca sa vad daca vine sfarsitul lumii si poate nu voi mai fi obligat sa o indeplinessc, si acuma dau din colt in colt...poate incep mai pe seara
    3. febra: mi-a trecut, ca am avut acum vreo 2 zile, dar ieri mi-am facut si supa si am baut si ceai, si doar mi-a curs nasul, dar febra nu am mai facut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 4. eu nu i-am cerut niciodata ceva expres nici lui Mos Nicolae, nici lui Mos Craciun, chiar cand eram si mai mare si ma intreba mama daca vreau ceva expres sa-mi aduca Mos Craciun, eu habar nu aveam ce sa zic + nici nu indrazneam sa zic nimica, pt ca mi se parea chiar lipsit de respect...chiar daca intr-un an tin minte ca mi-am dorit un robot de jucarie, dar nu as fi zis asta tare in ruptul capului, nici macar lui mama, plus probabil nu il meritam oricum, ca nu am primit niciodata unul

      Ștergere
    2. Dar NU sunt suparat din cauza robotului, pt ca eu MEREU am primit cadouri cu adevarat minunate total supriza atat de la Mos Nicolae cat si de la Mos Craciun, si chiar mi s-a parut ca mi se potriveau, si chiar le meritasem chiar pe alea, chiar pe unele m-am gandit ca nu le meritasem, insa tot am fost recunoscator de increderea acordata, ca de ex am primit intr-un an cand aveam 9 ani, o carte despre expeditia Kon-Tiki, care era si o poveste lunga pe mai multe capitole si era si in franceza + am primit una si mai complicata si mai mare, plus cu scris mai mic, desi avea si poze, in lb romana, despre expeditia vasului Beagle, si chiar m-am intimidat pt ca nu stiam daca voi fi in stare sa le citesc, si pana la urma le-am citit, mai intai pe cea despre Kon-Tiki, si dupa vreo 2 ani pe cea despre expeditia vasului Beagle, si chiar mi-au placut ff mult ! Si acum le tin minte copertile si cum erau cand le-am tinut in mana, si chiar ca m-am simtit usor vinovat ca am amanat cam mult cititul celei despre Beagle, pt ca avusesem impresia ca era prea grea pt mine, dar cand am citit-o in sfarsit nu mi s-a parut grea de loc, si mi-am dat seama ca probabil, daca ma straduiam mai bine as fi putut-o intelege si pe la 10 ani.

      Ștergere
    3. Eu mă refeream la febra sărbătorilor, dar dacă tu ai avut şi dintr-asta obişnuită, îţi doresc însănătoşire grabnică, să nu te găsească Moşul cu nasul în batistă.:)

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...