duminică, 23 decembrie 2012

În priză

Cei care nu aveti de cumparat cadouri unui copil probabil nu stiti ce nebunie este sa faci asta acum, la o ocazie speciala. La fel stau lucrurile si de 1 iunie, dar  parca acum e si mai si. Oferta este extrem de bogata, nimic de zis, dar se pare ca se adrseaza doar celor bogati. Iar cele ce au preturi mai acceptabile, lasa de dorit, nu doar in privinta calitatii ci si a utilitatii.  Am haladuit si eu printre rafturi, alaturi de parinti si bunici buimaciti. Si m-am invartit, m-am sucit, m-am gandit si razgandit. Mai ca incepeam sa vorbesc singura pe acolo. In final, nu am ales vreo jucarie, in schimb am mai luat un puzzle si o carte cu abtibilduri, desi mai aveam cate doua acasa. Dar pe altceva nu m-am indurat sa dau banii. As fi vrut vreo papusa, ceva. Dar tot ce era cu functii incepea de la un milion jumate. Asa ca pas. Ce era simplu, fara sa faca nimic, parca nu-si merita banii.

In clipele astea,  s-ar putea spune ca am intrat in criza de timp. Casa e cu fundu-n sus, m-am apucat de curatnie, dar asta inseamna si dezordine in timpul desfasurarii operatiunii. Si ma oboseste. Si trebuie facut si bradul. Si cadourile, ca deh, fii-mea numeste cadouri cutiutele frumos ambalate, cu fundita de rigoare, nu e de-ajuns continutul. Iar asta doar la noapte voi putea opera.

Daca n-as fi atat de sentimentala, as putea aduna vreo doua sacose mari de lucruri nefolositoare si jucarii, ca-s prea multe. Dar culmea, ca ii plac si alea vechi dupa ce un timp stau pe tusa. Si uite asa avem casa plina. Agitatia e in floare, desi nu suntem asa multi. Iar pe mine ma apuca o stare aiuristica, imi piere pofta cand vad ca nu mai stiu ce si cum sa fac. Inca nu am ceva de fixat bradul, adica asta inseamna inca o alergatura. Cand eram mica, visam sa am servitoare. Inca mai astept. De fapt, daca as avea ceva bani in plus, sa n-am ce face cu ei, m-as indura sa apelez la o echipa profesionista. Daca nu am trai in Romania si n-ar exista teama ca ne dispar unele lucruri. Nu ca am avea cine stie ce valori.


Voi l-ati intalnit pe Mos Craciun?

3 comentarii:

  1. Deocamdata, de la Mosu' am primit numai o leapsa :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca anul asta am sa ma duc dupa el, cred ca a uitat adresa mea !:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu l-am intalnit pe Mos Craciun pt ca mi-au spus ca era in concediu atunci cand m-am dus la biroul lui de langa Rovaniemi, din nordul Laponiei, insa am vazut renii suplinitori care sunt ingrijiti acolo pt a folosi ca back-up in caz ca unul din cei principali e indisponibil chiar in seara din 24 dec.

    Dar de urmarit cu ajutorul website-ului NORAD il urmaresc in fiecare an in noaptea dinspre 24 si 25 de destul de multa vreme, numai ca de obicei adorm cat e inca prin Manila, si nu ma trezesc decat cand e deja pe la Lima, asa ca nu am apucat sa-l prind cand arata NORAD ca trece prin apropierea orasului unde eram.

    http://en.wikipedia.org/wiki/NORAD_Tracks_Santa
    http://www.noradsanta.org/

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...