vineri, 22 martie 2013

Avem di tati

O seara de vineri, poate ca oricare alta. Cu aceeasi senzatie tulburatoare ca saptamana mi s-a scurs printre degete ca un pumn de nisip. Dar am si motive sa ma simt multumita, la fel cum am si motive sa-mi fac griji pentru altele. Ca-n viata, nu?  In cuptor se coc niste pulpe, pentru cei care nu au probleme cu greutatea. Pentru mine, o felie de piept de pui, stresat, bineinteles, care sper sa ramana suficient de degresata. Am dat o raita prin hypermarket, pentru o mica aprovizionare cu alimente cat mai slab calorice. Aproape doua ceasuri de studiat etichetele pentru cumparaturi de cateva zeci de lei. Sunt un fenomen, cum ar spune mama si ar mai adauga ca si tata. Doar stiti cum e, ce nu-i place unuia din parinti la copilul sau, e musai mostenit de la celalalt. :)))


N-am ganduri speciale pentru acest sfarsit de saptamana. Poate doar sa termin o carte a unei autoare dragi mie pentru ca datorita cartilor sale am devenit ahtiata dupa carti- Rodica Ojog-Brasoveanu. Sunt foarte curioasa daca, desi am ajuns pe la jumatate, intuitia mea nu se inseala, avand in spate si alte 23 de carti ale dansei. Pe urma, daca nu apare altceva neprevazut, sa vad ce carti imi propusesem eu la inceput de an si sa ma arunc asupra uneia din ele.

Miroase puternic a fripturi, de fapt mai mult a usturoi. Eu habar n-aveam ca Pastele catolic e asa devreme. Ma miram eu acum vreo saptamana ca au scos astia vopsea de oua cu doua luni inainte, dar m-a limpezit un pliant publicitar. Uite acum imi dau seama ca n-am mancat deloc carne saptamana asta, dar nici post nu am tinut, ca fara lactate pic, sa mananc doar buruieni, cum rade al meu de mine. Pana m-oi supara eu si i-oi strecura un pumn de frunze de rucola in mancare. N-am eu teama de aflatoxina, o alta fantezie asemeni altora care-au mai fost, doar-doar se mai epureaza piata de producatori. Ca daca faci prostia sa te uiti la stiri, nici apa nu mai bei. Pestele are paraziti, laptele aflatoxina, fructele si legumele au pesticide, carnea e de cal sau de caine, de magar, de brontozaur, ori daca nu, are antibiotice. Numai alcoolul si tigarile sunt sanatoase, dar intens accizate. Asa ca.. Greu, dom'le, greu...


9 comentarii:

  1. 1. Si eu o apreciez ff mult pe d-na Rodica Ojog-Brasoveanu ca scriitoare !
    2. Eu nu sunt asa de speriat de toxinele din alimentele din Romania pt ca am observat ca actualul Min al Agriculturii arata destul de sexy si face reclama band lapte la Tv in ton cu campania PR de mare succes anterior You've Got Milk, numai ca dansul nu stiu cum a reusit sa bea acel lapte atat de elegant acolo chiar langa ugerul unei oi fara sa isi faca mustata de lapte deasupra buzei superioare, asa cum ar fi trebuit pt reclama...eu orice mananc, mai ales daca e asa mai lichid mai mult sau mai putin consistent si mai contine si grasime, imediat ma mazgalesc pe aproape toata fata, pana la urechi, ca un baiat-porc ce sunt si eu, (chir cf si d-na Rodica Ojog-Brasoveanu in titlul unei carti de-ale ei !), desi incerc sa mananc si sa sorb cat pot eu de delicat si cu inghitituri mici, mai ales daca as fi in compania cuiva care se uita atent la mine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum reusesti tu de treci aproape totul printr-un anumit filtru? :)))

      Cat priveste aceasta scriitoare nu cred ca exista cititor al sau care sa nu-i indrageasca romanele. Eu anume m-am oprit din citit, ca am citit aproape la rand o gramada din cartile ei acum doi ani, ca sa imi las si pe mai tarziu cate una. Dintre cele politiste, doar 4 mi-au ramas de citit. La fel am procedat cu thrillerele nordice, mi-am luat aproape toata seria aparuta cu ziarul si am citit la rastimpuri, cand mi-a venit pofta de asa ceva.

      Stii? Habar n-am cine e si cum arata ministrul de care vorbesti. Mi se pare o irosire de memorie, oricum astia se schimba des, ce sa-mi incarc mintea?:)))

      Ștergere
  2. ,,Daca te uiti la stiri, nici apa nu mai bei"!
    ,,Numai alcoolul si tigarile sunt sanatoase..."!
    Umor si ironie ... la sfarsit de saptamana!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ha ! Ha ! Culmea e ca nici eu habar nu aveam cine era si cum arata Min Agriculturii, ca nici eu nu mai urmaresc DE MULT membrii cabinetelor Romaniei care se schimba atat de des, insa acum vreo 2 luni facusem un articol pe blog intitulat ceva de gen "Topul politicienilor sexy pe anul 2012" si gasisem cativa din mass-media internationala, dar nu era nici unul din Romania, erau din astia care apar desigur mai des in mass-media internationala, si bloggerul Raul Ghiran, care e un adevarat patriot mi-a atras atentia ca nu l-am remarcat si pe Min Agriculturii al Romaniei, si abia atunci l-am remarcat si l-am pus si pe el in acel top !! Dar ce m-am chinuit, ca nu stiam pe ce pozitie sa-l pun, ca mie parca imi placea mai mult unul din Muntenegru si nu voiam sa fiu cumva raspunzator de vreun conflict international tocmai in Balcani !!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tigarile sunt sanatoase numai daca cultivi tu tutunul si-ti invarti singur o tigara de foi cum se practica inainte. Dar imi place hazul de necaz. Intr-adevar, ce mai ramane de mancat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa ceva. :) Ziceam de tigari, desi sunt fumatoare. Culma e ca n-am vazut printre toate stirile niciuna care sa atraga atentia cat de nesanatoase sunt tigarile. Asadar....:))))

      Ștergere
  5. Macar de-ar fi carnea de cal... intr-adevar de cal. Mi se pare mai sanatoasa decat multe alte prostii din comert.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...