marți, 19 martie 2013

Rds, spanac, urzici si putina melancolie...nu multa

De ieri nu-mi merge conexiunea la calculator, azi am chemat echipa de interventie de la rds si se pare ca de la noi din calculator e problema, asa ca maine il duce sotul la reparat. Bineintele, pana atunci pot posta de pe tableta, dar tot asa, la ceas de seara. Am fost uimita de promptitudinea interventiei, pentru ca auzisem mai mult lucruri negative despre rcs-rds, dar in 3 ore au fost la mine, exact la inceputul intervalului orar fixat de mine. Nu a trebuit sa astept minim 24 de ore ca la upc. Sa vedem  cum se misca si in wee-end, daca vom avea probleme vreodata.




Ca sa raman la chestii tehnice, am reusit in sfarsit sa-mi pun fisiere pe telefon din pc. Ceea ce ma ajuta sa imi folosesc telefonul pe post de e-reader. Chiar e fain, pot citi oriunde ma prinde, bateria sa ma tina. Nu aceleasi carti pe care le citesc in varianta tiparita, dar chestii usoare, eventual politiste, ce merg numai bine in locuri in care nu e usor sa te concentrezi. Si mai ales ca unele carti nu le am tiparite si mi-era greu la calculator sa citesc, imi lipsea pozitia relaxanta, ca n-am scaun directorial ci unul preistoric, sta in cateva cuie si surcelele din spatar stau sa zboare.

Maine vine soacra-mea in vizita, ca noi nu ne-am mai dus duminica. Parca vad ca vine si ea incarcata si mini-frigiderul e blindat deja. Se impune sa fac iar prajituri, ca au inceput gainile sa se oua mult si ce fac cu atatea oua? Numai ca maine sunt setata pe spanac si urzici. Am cautat in zadar urzici gata curatate, dispusa sa platesc dublu, numai sa nu fiu nevoita sa le curat eu, sa ma urzic pe toate mainile. N-am gasit. Asta e una din surprizele pentru sotiorul meu. Caci se pare ca dupa ceva vreme, cam asa imi manifest avantul, dorinta de a-i face vreun cadou, vreo surpriza. Dupa ce epuizezi variantele produselor cosmetice necesare, dupa ce dai gres de vreo doua ori cu articole de lenjerie si-l lasi sa-si cumpere singure treburi din adtea( in timp ce el, culmea, le nimereste pentru mine mai bine decat o fac eu insami), evident ca n-am imaginatie ce i-as mai putea lua cu bani putini, asa ca o portie de urzici merge de minune. Sau alte mancaruri care ii plac. Imbatranesc, nu? :)))


Zilele trecute, cea mai buna prietena a mea din generala a implinit 29 de ani. De cate ori e ziua ei, imi dau seama varsta ce o voi implini si eu in cateva luni. E asa, ca un preaviz in genul vezi ca nici tu nu esti departe. Ei, sanatosi sa fim, nu?

5 comentarii:

  1. Exact, ouale sunt facute special pentru prajituri!
    Toti imbatranim, indiferent daca mancam urzici sau nu...Nu va feriti sa curatati urzici, urzicaturile sunt bune: scot reumatismul din oase, asa se zice!
    Si eu am probleme cu calculatorul, e vechi, are vreo 10 ani, a imbatranit, saracul! Daca se strica PC-ul, nu cred ca ne mai auzim curand...Soata mea nu mai e dispusa sa cumpere altul, cel putin o vreme va trebui sa fac pauza. M-a anuntat din vreme, sa nu intru in ,,greva foamei" :))
    M-as fi mutat ai eu la rds, dar n-am chef de acel ,,lighean" din fereastra. Are un vecin ala meu, si arata oribil!

    Sa-mi confirmati daca sunteti de acord sa va trimit un mesaj pe adresa de contact (email).
    O zi frumoasa sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha ! ha ! Pai 29 de ani e varsta de om abia adult, ca azi adolescenta dureaza cam pana la 26 de ani, deci tu in ani adulti ai abia 3 ani cronologici, desi asa ca maturitate poate ai mai multi, dar asta nu e batran, nici macar nu ai ajuns la varsta mijlocie ca mine, ca eu m-am bazat pe speranta medie de viata a barbatilor nascuti in 1980 in Romania care e 64 de ani, asa ca eu la 32, ma consider deja de varsta mijlocie !! Pt femeile nascute in 1984 era totusi cam 74 de ani, deci tu vei ajunge la varsta mijlocie teoretica matematica abia la 37 de ani !! Glumesc, desigur ca nu asta insemna "varsta mijlocie" ! Plus daca intre tine si sotul tau nu e o diferenta de varsta mai mare de 10 ani (indiferent in care sens) pt femei pare a fi de bine in legatura cu o speranta de viata cat mai lunga ! (Am scris statisticile pe blogul lui Raul Rual sub articolul Barbatii traiesc putin si prost, si spre surprinderea mea am aflat ca pt femei efectiv speranta de viata se poate scurta destul de semnificativ daca sunt FIE mai tinere, FIE mai batrane decat sotii lor cu 10 ani sau si mai rau cu 15 ani, (pe cand pt barbati se poate lungi, dar nu asa de ff mult cum e impactul la femei, daca sunt ei mai in varsta cu 10 sau 15 ani, insa nu cred ca se scurteaza daca sunt ei cei mai tineri !)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu m-am gandit la asa ceva pana acum, dar evident, imaginatia mea nu se ridica la nivelul celei a cercetatorilor.:)))

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...