joi, 8 noiembrie 2012

Cărticele, cărticele

Cred ca v-am innebunit cu carticelele mele, dar n-am ce va face. Cum o dau, cum n-o dau, tot despre ele imi vine sa vorbesc. O fuga am dat si pe la Kilipirim, de unde mi-am luat Povestirile unui vanator de Turgheniev, in doua volume, de la editura Minerva, la doar 6 lei.  Si chiar erau reduceri faine, dar nu la cartile cele mainoi, bineinteles. Insa pentru cei ce nu cauta neaparat ce e proaspat, sunt multe, multe carti interesante la preturi bune. Dar parca nu asta e ceea ce m-a facut sa scriu, ci cartea pe caream inceput-o ieri care pur si simplu ma fascineaza, m-a vrajit, e atat de.... perfecta, de fluida, de... altfel. Raport catre El Greco, de Nikos Kazantzakis.. As citi-o fara pauze, numai ca parca ar cere o atmosfera aparte, liniste, sa te poti delecta in tihna cu ea. Mai multe nu pot spune acum, abia am citit vreo 80 de pagini si pana la 500 mai e mult, dar v-o recomand  fara ezitare. Pur si simplu frazele ti se aeaza la suflet. Imi vine sa iau un creion sa subliniez, dar nu vreau sa o mazgalesc si mai mult ca sigur as umple-o de sublinieri. Imi raman in minte anumite pasaje, dar nu le pot reproduce mot-a-mot. Insa cand scriu recenzia voi apela cel putin la un citat.

9 comentarii:

  1. Deci ,sa-ti doresc un weekend cu mult timp liber ,sa poti lectura noile achizitii,de fapt sunt investitii !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar ieri, 9 noiembrie, a fost ziua de nastere a lui Turgheniev si m-am gandit la el ! Este unul din autorii mei preferati si de cate ori ma gandesc la el ma simt vinovat ca nu am citit mai multe povestiri scrise de el. Nu stiu cum se intampla, dar tocmai din autorii mei preferati am citit cel mai putin sau chiar de loc (cum ar fi Joseph Conrad).

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi mie mi-a plăcut mult şi m-a captivat Raport către El Greco. Sunt curioasă ce vei scrie despre carte :) Aş fi vrut să pot vedea ce reduceri au fost la Kilipirim. Se pare că pe 23 noiembrie va fi Black Friday şi pe Elefant.ro vor fi reduceri masive. Am aflat asta de la Sorin Berbecaru, într-un comentariu postat la unul din articolele recente, cred că la sondajul de opinie. Am de cumpărat ultimul volum al seriei Jocurile foamei, aşa că aştept această zi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi că îmi faci reclamă! :))

      Din moment ce zici că au fost reduceri frumoase la Kilipirim, e bine că eu stau la 600 și ceva de kilometri de sala Dales, altfel cred că ieșeam de acolo falit dar cu o sacoșă de cărți.

      Din documentările mele pe net, pe 23 se anunță Vinerea cu reduceri mari așa că îmi tot actualizez wishlisturile de pe toate librăriile online pe unde sunt înscris.

      Spor la citit și cumpărat cărți!

      Ștergere
    2. Am auzit şi eu de Black friday. Poate reuşesc să îmi iau una din cărţile mai scumpe pe care le doresc la un preţ acceptabil. Cu sacoşa plină ieşeam şi eu dacă mă ţinea buzunarul, dar mai sunt ocazii, bani să fie. :)

      Ștergere
  4. bafta la citit si eu iubesc cartile:X

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu e autorul lui "Zorba Grecu"? Eu atat am citit de autorul asta, dar ideile mi s-au parut atat de bune, incat cred ca toti oamenii ar trebui sa tina cont de ele in viata lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, despre el este vorba. Abia aştept să citesc şi alte cărţi ale lui, ideile şi stilul sunt fascinante.

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...