luni, 30 septembrie 2013

O carte, un strop de soare

Iata ca aceasta zi de luni, asa cenusie si aspra cum e, mi-a fost luminata de un zambet, de un premiu, de o carte. In urma cu cateva zile, am participat la un concurs organizat de Constantin Pistea pe blogul sau, concurs ce avea ca premiu cartea In saboti de Andre Baillon, aparuta la Editura Univers. Pe acelasi blog, abia citisem o recenzie a acestei carti si chiar fara acest concurs, mi-as fi dorit sa o citesc.

 Nu am sperat prea mult la castigarea acestui premiu, modalitatea de desemnare a castigatorului fiind tragerea la sorti, si eu, in general, cu tot ceea ce tine de noroc, nu prea ma potrivesc. Si azi, cand m-am intors de la gradinita, la scurt timp dupa incheierea concursului, fara sa ma fi asteptat sau sa fi urmarit rezultatul (sincera sa fiu, nu retinusem exact cand se incheie), imi verific mailul, ca de obicei, si... surpriza, vad ca am castigat. Apoi intru pe blog si in blogroll imi sare in ochi propriul nume in titlul unuia din articole.



O surpriza atat de placuta intr-o zi mohorata ca aceasta e un semn ca saptamana nu va fi atat de rea, daca a inceput atat de bine. Si cum de o carte intotdeauna ma bucur ca un copil, mai ales daca vine ca premiu, multumesc si pe aceasta cale lui Constantin Pistea si Editurii Univers pentru zambetul pe care mi l-au oferit.

Dupa ce intru in posesia ei, o voi citi fara sa o las sa mai astepte, caci asa ma port eu cu cartile-premii, si, bineinteles, asa cum v-am obisnuit, va voi relata impresiile mele.


4 comentarii:

  1. Imi plac recenziile acestui om. L-am adaugat si eu in blogroll.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur. Si mie imi plac. Eu am descoperit blogul lui de ceva vreme si de atunci este unul din cele pe care le vizitez frecvent.

      Ștergere
  2. să ne zici și nouă cum e cartea, poate costi exagerează :)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...