vineri, 30 noiembrie 2012

Mai întoarce, Doamne, roata...

Stiu ca de astfel de chestii n-ar trebui sa fac caz, dar nu o fac ca sa ma laud, ci pentru a aduce o raza de lumina, asa cum si eu am primit o adtfel de raza astazi. M-au sunat bunicii sa-mi ureze la multi ani, ca multi altii. Si apoi, ma suna iar bunicul meu si ma indeamna sa ma duc si la biserica. Imi spune cum sa scriu, ordonat, friumos, sa tai hartia exemplar etc., cum un bunic isi  povatuieste nepoata, chiar daca ea a parasit de mult varsta cartilor de colorat.Recunosc, nici nu-mi trecea prin minte acest lucru, sa merg la biserica. Stiu ca am scris mai demmult ca nu simt aici aceeasi solemnitate. De aceea, am ales o alta biserica, veche, micuta, langa spitalul Coltea. Era in zona vizata demine si mai fusesem in vara si inca o data, prin 2008 cu ai mei, in fuga. Azi am prins ultima jumatate de ora a slujbei. Ce pace sufleteasca am simtit, ce satisfactie! Curatata de nelinisti, usoara, altfel  am iesit de acolo, am simtit ceva schimbat. S-a cantat Multi ani traiasca, o atmosfera diferita m-a invaluit. Am cumparat un steag din pasaj de la Universitate. Si am revenit acasa coplesita de sentimente noi, invioratoare.


Ma bucur ca am mers, ca am trait o experienta noua, ce mi-a adus o stare atat de placuta in suflet. Cum va decurge restul zilei, nu stiu, insa simt ca am atins un punct ce da acestei zile un aer deosebit, deopotriva cu vremea ce a fost parca anume pentru mine, un miros de primavara am simtit, nu de iarna pe care o anunta calendarul.Ce-as mai putea cere? Poate doar o intoarcere a rotii, ca prea repede s-au dus toate, prea multi ani am ingropat fara folos, prea repede am devenit ce sunt....

8 comentarii:

  1. La muuuuuuuuultiiiii aniiiiii, colega ! Sa fi sanatoasa, tu si intreaga familie !

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai, daca te-a sunat bunicu', nu stiu daca ai fi putut sa nu te duci. Povetele bunicilor sunt ceva special...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-ar fi placut sa ma numesc Andrei - e un nume frumos, cu un Sfant protector deosebit si puternic.
    Si in biserica noastra s-a cantat Multi ani traiasca! -
    ,,Va fie viata numai lumina,
    Ca in lumina sa dainuiti..."
    Nu neaparat la lumina fizica si materiala se refera aceasta cantare ortodoxa.
    Stiati, de pilda, ca in Biblie, in Cartea Facerii, Dumnezeu spune:,,Sa fie lumina!", cu mult inainte de a face soarele si pe ceilalti luminatori ceresti?...,,Si a fost lumina!" ...lumina vesniciei.
    Sa aveti multa lumina in suflet, sanatate si fericire in casa!...Si sa-l ascultati mai des pe bunicul!
    ...Chiar daca cu intarziere: La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu întârziere vă mulţumesc şi eu pentru urari, dacă nu am făcut-o la momentul respectiv, am uitat apoi să răspund comentariului. :)

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...