marți, 19 februarie 2013

Pur si simplu

Ce dimineata placuta! Soarele este inviorator de-a dreptul. Asa ma imbie la o plimbare... pe care oricum o faceam aproape indiferent de vreme. Prin fereastra deschisa razbate zumzetul strazii, din care o voce colorata se desprinde- "Fiaaare veeechi cuuumparaaam!" O melodie care de obicei ma enerveaza. Acum insa, parca da culoare atmosferei ce patrunde in casa.

N-am idee unde sa merg, ieri am ajuns in centrul vechi, a fost o plimbare relaxanta din care mi-am incarcat bateriile. Am avut o destinatie precisa, de unde fii-mea s-a ales cu o carticica de colorat si un pachet cu abtibilduri, dar astazi nu ne ajuta bugetul, va fi o plimbare doar de dragul plimbarii. Si nu stiu de ce, parca as vrea sa merg pe jos, nu cu metroul, dar in acelasi timp sa explorez si locuri noi.
O solutie ar fi s-o pun in carucior si sa hoinaresc incotro ma duc picioarele. Ar insemna mai mult efort fizic pentru mine, ceea ce e foarte folositor. Inainte insa, trebuie sa ma chinui sa iau micul dejun, lucru care nu e foarte usor pentru mine, dar oarecum obligatoriu in conditiile regimului sanatos fara masa de seara. Diferite destinatii mi se perinda prin minte, fara s ama pot opri asupra uneia anume. Mi-ar place sa merg undeva unde sa pot citi, dar cum vremea e prea frumoasa, n-o sa-mi pot permite o diminuare a atentiei. Asta pentru ca in orice parc as merge, vor fi si altio copii, si atunci trebuie sa fiu cu ochii in paispe pe cea mica. Si cartea pe care o citesc acum se asorteaza asa bine cu o banca intr-un parc!...

Pe mai tarziu! Trebuie sa ma mobilizez acum. Zi de marti fara ceasuri rele! :)))

7 comentarii:

  1. Eu abia astept sa citesc cand povestesti despre plimabrile tale prin Bucuresti, mai ales ca povestesti frumos, si asa mai aflu si eu despre parti din Bucuresti posibil interesante, deoarece desi sunt bucurestean la a 4-a generatie, zau daca stiu mai mult decat vreo 4 parcuri si cateva statii de transport in comun si cateva strazi majoritare din sectorul 2 si cam atata ! Am impresia uneori ca este posibil sa cunosc alte orase chiar mai bine decat Bucurestiul, desi este probabil o impresie falsa, pt ca si din alea tot cam asa cunosc maxim 1-2 cartiere, cateva parcuri, 1-2 mall-uri, si transportul in comun !! Chiar recent am dat peste o istorie a sectorului 2 si a catorva monumente istorice din acest sector si zau daca cunosteam vreunul din ele in afara de Foisorul de foc ! Si orasul in care am stat cel mai recent in Norvegia are un foisor de foc insa m-am incaptanat sa nu-l vizitez tocmai ca sa nu existe riscul ca acest nou foisor de foc sa-l inlocuiasca pe cel important pt mine din sectorul 2 deoarece doresc ca "orasul cu Foisorul de foc" sa ramana mereu Bucurestiul pt mine, si alte orase sa aiba alte repere caracteristice de interes pt mine...astfel incat pana la urma sa-mi pot face si eu harta orasului meu ideal din diferite fragmente luate din alte orase...uite, asta e o idee chiar buna la care nu m-as fi gandit daca nu citeam acest articol, pt ca eu tocmai acum incerc sa scriu o serie de articole despre "cartografia culturii mele personale" si ma tot chinui ce sa pun acolo si cum, dar acum cred ca mi-a venit ideea asta sa alcatuiesc la un moment dat si un fel de harta a culturii unui oras al meu asa ipotetic ideal, in care sa pun eu diverse obiective pe care le-am considerat importante si reprezentative pt mine din alte orase !! Imi place ff mult aceasta idee, si desi nu stiu daca voi fi in stare sa o duc la bun sfarsit, totusi ma simt recunoscator ca ideea mi-a venit in timp ce citeam acest articol de pe blogul tau si desigur ca am sa il mentionez ca referinta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E interesanta ideea ta, mai ca imi vine si mie o idee inrudita.

      Ștergere
  2. Plimbarile de dragul miscarii sunt cele mai faine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Citind comentariile de mai sus, mi-am amintit ca detin in biblioteca o carte pe care inca n-am citit-o: ,,Itinerare memorialistice bucurestene" (Corneliu Lupes). Si as reciti pe Tudor Arghezi, cu a sa ,,Cu bastonul prin Bucuresti".
    Sunt atatea lucruri frumoase pe care ti le ofera Bucurestiul, mai ales zona centrala.
    De aceea ii inteleg pe cei carora li se face dor de Bucuresti (chiar daca eu sunt doar un ,,venetic" aici).
    Sa aveti parte doar de plimbari frumoase si interesante, doamna Andreea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmmm, am si eu cartea lui Arghezi, am adus-o de la bunica ultima oara cand am fost in Bacau. Nu stiu cand o voi citi, dar de placut imi place mult Bucurestiul, asa cum sunt eu amatoare de privelisti incarcate de istorie, de mister. Poate si datorita faptului ca nu am avut astfel de privelisti in orasul natal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost de doua ori in Bacau si am ramas cu amintiri frumoase despre Bacaul de altadata. Poate voi posta candva cateva randuri despre ce anume m-a impresionat cand am trecut prin acest oras, mai ales ca am zabovit cateva zile aici. Cineva din Bacau, om al locului, scria pe un blog: Bacaul e un oras frumos, pacat ca-i locuit!...Poate ca glumea...le mai arde unora si de glume serioase!

      Doamna Andreea, stiti ce-am patit, dupa ce am citit ,,Cu bastonul prin Bucuresti"?...N-am mai mancat carne vreo doua saptamani si visam noaptea numai vaci! Bine, eu sunt un tip si cam ciudat, ca sa nu zic natarau de-a dreptul, ca pun totul la suflet. Dupa ce veti citi cartea lui Arghezi, va veti da seama despre ce vorbesc. Pana atunci, nu ramane decat sa radeti despre o astfel de marturisire...

      Ștergere
  5. Imi plac plimbarile, dar nu iarna si nici toamna. Primavara sau vara as sta numai pe drumuri :)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...