joi, 1 martie 2012

Prima zi de primavara

Mi-e dor de un ghiocel. N-am vazut inca anul asta. A nins afara, nu foarte mult, dar suficient cat sa imbrace din nou crengile copacului din fata geamului. Probabil n-o sa pot merge prea departe, sper sa gasesc pe aici, pe aproape, fire de martisor. Cred ca v-am zis si anul trecut ca imi place sa port un fir din ala legat la mana. Acum s-au inventat si bratari din snur de martisor ceva mai gros, dar parca tot snurul acela simplu e mai incarcat de semnificatii, imi aminteste mai mult de acest obicei, de copilarie. Voi lasa pe maine ceea ce scrisesem pentru azi, nu e prea adecvat cu aceasta zi ce ar trebui sa fie un fel de sarbatoare. Cel putin asa o simteam eu altadata.

Ar trebui sa incerc sa adun de undeva bucurie, sa umplu aceasta zi. Primavara ar trebui sa insemne optimism, prospetime, renastere. Dar pur si simplu nu-mi iese, nu pot adopta un astfel de ton acum. Poate mi-ar trebui niste pilule din alea de care zicea Mircea. Glumeam. As avea nevoie de o mica doza de terapie din aceea ce are efect doar asupra unora, printre care si eu, dar nu sunt bani pentru asta. As putea merge pur si simplu, fara sa iau nimic, dar parca e efortul prea mare ca sa ma intorc chiar cu mana goala. Trotuarele s-au acoperit pe alocuri  cu zapada, dar, ciudat, mie nu-mi mai miroase a iarna. 

Nu  ma simt fresh, cu toate ca aseara m-am culcat mult mai devreme  ca de obicei. Imi simteam ochii obositi si somnolenti, asa ca mi-am pus deoparte cartea si pret de cateva minute am orbecait in fata televizorului si pe urma, nani. Oare m-am trezit cu fata la cearsaf? Nu-mi amintesc, dar sunt asa de apatica la ora asta si nu-mi gasesc buna dispozitie pentru aceasta zi.

Poate daca voi primi un ghiocel, ma voi simti mai bine. 

Un martisor virtual pentru toti prietenii si cititorii mei. 
 Va doresc o primavara minunata, plina de bucurii!


P.S. Pe acolo de unde vin eu, astazi primesc martisoare si baietii. Stiu ca pe aici nu e asa, de asta am tinut sa precizez.

9 comentarii:

  1. Andreea, vreau sa-ti trimit o carte "Viata scurta" de Juan Carlos Onetti. Ai citit-o? Daca nu, poate aranjam sa intri in posesia ei. :)
    P.S. : O primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm, nu am citit-o, dar daca mi-o recomanzi, o pot cauta. Vad ca o au pe site la nemira cu doar 10 ron sau pot incerca mai intai la anticariat.

      Ștergere
    2. Nu pot sa ti-o recomand, pentru ca nu am citit-o. O am, am inceput-o, dar nu m-a prins. Voiam pur si simplu sa o dau altcuiva, si m-am gandit la tine.

      Ștergere
  2. pana la un ghiocel adevarat, au aparut pe la tarabe se aduc de prin judetul Tulcea incerc sa-ti trimit unul virtual
    n-a ca nu pot sa- atasez imaginea(vezi pe mail)

    RăspundețiȘtergere
  3. pana la un ghiocel adevarat, au aparut pe la tarabe se aduc de prin judetul Tulcea incerc sa-ti trimit unul virtual
    n-a ca nu pot sa- atasez imaginea(vezi pe mail)

    RăspundețiȘtergere
  4. Si de unde vin eu (adica din Iasi) si baietii primesc martisoare de 1 martie si mi se pare frumos sa nu se tina cont de sex atunci cand daruim. E minunat ca fiecare sa primeasca si sa daruiasa martisoare! I love it.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...