marți, 18 iunie 2013

Bilantul regimului de slabit

In urma cu 5 luni incepusem lupta cu kilogramele. Dupa o perioada de mult cola, la care se adaugasera si excesele de Craciun si Anul Nou, cele 84 de kg mi-au tras un mare semnal de alarma. Mai piuise senzorul si pana atunci, dar cred ca cititorul de avertizari era nitel stricat pentru ca nu reusea sa implementeze niste comenzi categorice. Nici atunci nu a reusit din prima. Initial, mi-am luat un flacon de Biomed 4, cu care in tineretile mele mai facusem o cura si tineam minte ca a fost bun. La cat aveam eu de dat jos, stiam ca nu va face fata, dar mi-am zis ca macar sa imi dea un imbold tot va fi bun. Si cam asa a si fost.

Am urmat cele noua zile de tratament, adica inlocuirea unei mese sau a doua mese cu o lingurita de miere din aia dizolvata in apa. Numai ca la mesele la care aveam voie sa mananc tineam sa recuperez si sa imi fac provizii in corp calculand cand mai am voie sa mananc. Am reusit sa pierd vreo 3 kilograme, in timpul si dupa cele 9 zile. Apoi, vreo doua saptamani, am tot calcat stramb la cate un dulce, la mai stiu eu ce si simteam ca deviez. Apoi, la inceputul lui februarie, mi-am zis ca e pacat de banii aruncati pe Biomed si m-am pus serios pe treaba.




Am facut 3 liste de alimente- permise, interzise si permise in cantitati moderate. Din capul meu le-am facut, caci la teorie cred ca sunt buni toti cei care vor sa slabeasca, asa ca nu metoda era problema, ci punerea ei in aplicare. Apoi am cautat mini-dictionarul de calorii, care oricum se putea gasi pe net, dar era mai placut cel tiparit, asa, ca un carnetel roz si dragut, numai bun sa te puna la punct. M-am aprovizionat cu buruieni si alte legume, lactate degresate si vreo doua-trei feluri de cereale- adica fulgi de ovaz, tarate de grau, fulgi de porumb fara zahar, cereale Fitness, pentru variatie. Si ca sa am un stimulent, am luat si ceaiuri. Ba chiar si un pachet de cafea Fitness. Stiti, cuvantul magic- daca scrie fitness, iti ia cu mana suncile. Era foarte important sa imi lucrez astfel partea mentala- autosugestia. Sa fac vointa sa se instaleze. Si pentru asta au fost necesare cateva zile in care m-am stapanit cat de mult am putut, pentru a-mi face corpul sa se obisnuiasca la cantitati reduse de haleala. De fapt ce zic eu haleala? Ca asta nu se mai numea asa- ci hrana. Pentru ca tot ce insemna alimente permise era folosit ca hrana, nu ca placere.



Renuntarea la cola, facuta undeva la inceputul curei, de care am si uitat sa pomenesc,a semanat cu lasatul de fumat- si ca simptome de dependenta, si ca pofta de mancare generata, dar am invins-o scurt, fara drept de apel si am si uitat de ea rapid. Bineinteles, m-am apucat si de sport acasa. Ca o fata constiincioasa ce sunt, mi-am umflat mingea uriasa, cumparata cu ceva vreme in urma tot in cadrul unei incercari de a slabi. Acum a si folosit scopului in care fusese cumparata. Cat am putut eu de des am facut exercitii, acasa, pe podea, cu minge sau fara minge, la inceput mai putin, apoi mai mult. Pana ce mi-a intrat in reflex.



Dupa aproape 4 luni, cand am plecat in vacanta de 1 mai- Paste, aveam 66 de kg. M-am intors cu 65. De atunci, am mai calcat stramb in cantitati moderate- cu ocazia Pastelui, am mancat si eu cate un pic de pasca si cozonac. Ulterior, in luna care a trecut, am mai pacatuit cu cate o inghetata sau cate ceva dulce, dar cate putin si cu cirese, carora greu le rezist si am mancat mai multe decat ar fi trebuit. Astfel ca intr-o luna si cateva zile, doar 3 kilograme am reusit sa mai dau jos. Adica am ajuns la 62 de kg.



Per ansamblu, insa, bilantul ma multumeste. 22 de kg in 5 luni si ceva e foarte bine. Nu ma opresc aici, dar acum deja e mai usor, m-am obisnuit sa mananc putin si daca am pofta de ceva interzis, stiu sa gust, nu sa ma indop.




6 comentarii:

  1. Important e ca tu sa te simti bine si felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Postarea de mai sus a citit-o si sotia mea; v-a laudat vointa, mai ales ca ei ii lipseste asa ceva.
    Eu n-am nevoie de o asfel de ,,infometare", am exact greutatea pe care o aveti dvs. acum. Nu pot spune ca e de bine, pot spune doar ca ma simt bine in pielea mea.
    Se zice ca uneori este usor sa obtii ceva, mai greu este sa pastrezi ceea ce ai obtinut.
    Succes in continuare!
    Si nu lasati vointa sa lancezeasca...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aoleu, 62 de kg ? dar costeliv mai sunteti...ma rog, poate sunteti mai scund decat Andreea...sorry, nu m-am putut abtine...comentariul era facut in spirit de gluma ! Si eu sunt destul de firav la constitutie, adica, baiat fiind asa la muschi de fapt, pt ca desigur ca e vorba si de masa musculara mai mare la baieti...cred ca o balerina bine antrenata ma poate dobori destul de usor iar dvs probabil ca ma puteti fugari chiar usor, daca va puneti in minte, ca eu nu o am nici cu sprintul...zau, poate doar inotand sa reusesc sa scap fie de dvs fie de o balerina, nu de sotia printului Albert de Monaco insa probabil...ma duc sa verific cat de inalta e si care a fost recordul dansei de campion de inot, (daca am retinut sigur, si nu o confund cumva cu alta printesa...)

      Ștergere
  3. ...e clar, are cu 1 cm mai mult decat mine si avea cu 1 kg mai mult decat dvs la vremea cand era top performer la inot de nivel Olimpic !

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Stefan s. Nu stiam ca si ea citeste. Ii multumesc pentru apreciere sotiei dvs. I-as da reteta pentru vointa, daca ar exista, dar vine doar din interiorul fiecaruia. La mine in bloc o vecina cu mari probleme de greutate mi-a cerut sa ii impartasesc secretul meu. Si adevarul e ca teorii si moduri de a slabi stim toti, dar scanteia pentru a le aplica nu se poate cumpara.


    @ Rudolph Mai scund ca mine nu prea are cum sa fie. Nici nu stiu exact cat am eu, dar undeva pe la 1,56-1,58 m, asa ca...

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...