duminică, 30 iunie 2013

Cu gandul la o vacanta adevarata

Vara s-a instalat de-a binelea, maine intram in miezul sau, pese tot auzi de vacante, concedii, locuri in care sa iti petreci cateva zile frumoase, inedite. Si in pofida cerului innorat si mohorat, nu ma pot opri din visare. Visez si eu la o vacanta. Dar o vacanta in care chiar sa ma odihnesc. Sa vad locuri frumoase, sa ma plimb, dar sa nu trebuiasca sa fac absolut nimic, doar ce vreau. Macar cateva zile sa fiu lipsita de orice gest obligatoriu.

Marea este frumoasa, dar atmosfera din statiuni este prea obositoare, aglomeratia, forfota- nu sunt chiar ce mi-as dori de la o vacanta, poate doar in portii mici. In schimb, la munte, sunt o sumedenie de locuri splendide dar si linistite. Locuri in care te intampina aroma de fan proaspat cosit si pus la uscat, locuri in care aerul e imbibat de sanatate, in care natura detine suprematia.


Nu cred ca poate fi ceva mai placut decat sa fii cocotat pe la jumatatea unei coaste de munte, pe o pajiste, si sa privesti de jur imprejur alti versanti, impaduriti sau nu, care isi inalta spre cer frumusetea si pur si simplu te coplesesc. Stanci, pajisti, paduri, vai inguste si intortocheate ale unor paraiase curate si reci. Parca mi se odihneste mintea numai cat ma gandesc la ele.

Visez, calatoresc cu mintea si sper...

7 comentarii:

  1. Totusi la mare puteti ajunge la final de sezon, e mai comod, mai linistit, mai convenabil. Poate ne vedem vreo zi sau doua? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e o varianta, dar daca as avea de ales, prefer muntele. :)

      Ștergere
  2. Visati, doamna Andreea, visati, ca face bine la psihic :))

    Cum, nu va doriti o scurta vacanta la mare, intr-o viluta, unde sa aveti acces la bucatarie si sa gatiti toata ziua?!
    De fapt, si la munte se poate face la fel...

    Sa vi se implineasca visele, asta va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Ce gatit? Cand eu n-as avea chef nici sa fiu intrebata unde e cutare lucru sau sa dau cuiva un pahar de apa. :))) O leneveala absoluta, asta as vrea. Intr-un peisaj idilic. Sa nu trebuiasca sa mut un ac sau un fir de par. Cred ca la capitolul mancare as supravietui perfect cu fructe si legume crude si eventual lactate ce nu necesita preparare. Dar visez. E frumos sa visezi, nu? Va multumesc! Sper sa se implineasca, pentru ca altfel fara speranta, visarea nu ar mai avea niciun sens. Dar eu stiu ca unele vise sunt si imposibile.:)

      Ștergere
    2. Visati destul de confortabil: o leneveala absoluta intr-un peisaj idilic!

      Ștergere
  3. sau sa stai intinsa la soare pe un prosop, cu un pahar de bautura rece... la mare

    RăspundețiȘtergere
  4. Ha ! Ha ! Tocmai veneam catre casa in seara asta si deodata asa brusc, mi-a mirosit a vacanta, chiar inainte sa citesc acest articol ! Si zau, azi dimineata era chiar frig, batea un vant asa din ala destul de amenintator, insa pana seara s-a linistit si efectiv mi-a mirosit a vacanta de vara, am avut asa o senzatie din aia pe care o ai cand esti in vacanta.

    Aici in acest weekend au fost petrecerile de sfarsit de liceu, toti liceenii cu caschete de absolventi de liceu se plimbau prin oras in autobuze si chiar in camioane adevarate, consumand alcool si cantand de zor si facand cu mana la trecatori, si autobuzele ii claxonau ca sa-i salute, si toti pasagerii din autobuze, mai ales pensionarii, le faceau si ei cu mana, o mare petrecere si veselie ! Iar aseara in cartierul meu, cantau de mama focului cantecul ala vechi al lui Spice Girls, Wannabe...ala din 1997, If You Wanna Be My Lover, You Gotta Get With My Friends, Make It Last Forever, Friendship Never Ends, etc !! Ha ! Ha ! Exact ca atunci cand terminam si eu liceul !

    Nu e de mirare ca m-am gandit la vacanta, insa si vremea a fost asa, plus sunt cirese peste tot.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...