joi, 27 iunie 2013

Cateva recomandari la jumatate de pret

Editura All

Acum ceva timp va semnalam aparitia romanului Maimuta vine sa-si ia craniul, de Iuri Dombrovski, pe care eu mi-l doream inca de la lectura celeilalte carti de acelasi autor- Facultatea lucrurilor de prisos, fara sa am idee ca dupa un timp relativ scurt voi avea ocazia sa il intalnesc in librarii. Intre timp, am reusit sa imi procur cartea, care pentru mine avea un pret cam mare. Dar sa spunem ca am avut noroc si acum ea ma asteapta in biblioteca, poate ma apuc de ea cat de curand, depinde de inspiratie. Daca si voua vi s-a parut prea scumpa pana acum, astazi puteti sa o achizitionati online de pe site-ul ALL, unde toate titlurile au preturile taiate la jumatate.



Recomandarile mele

Maimuta vine sa-si ia craniul—Iuri Dombrovski

Facultatea lucrurilor de prisos- Iuri Dombrovski- recenzia mea

Cevengur- Andrei Platonov- recenzia mea

Departe de Kensigton- Muriel Spark- recenzia mea

Intoarcerea- Viorel Zaicu- recenzia mea

Mostenirea- Katherine Webb-recenzia mea





si dintre cele pe care nu le-am citit, dar mi-as dori

Kim- Rudyard Kipling

Abel Sanchez. Sfantul Manuel cel bun- Miguel de Unamuno

Cararea cuiburilor de paianjen- Italo Calvino

Orasele invizibile- Italo Calvino

9 comentarii:

  1. Chiar zilele acestea, in autobuz fiind, am vazut o tanara citind ,,Orasele invizibile".
    V-as sfatui sa cititi ,,Sfantul Manuel cel bun" al lui Unamuno. E o scriere scurta, am citit-o cu cativa ani in urma, imi amintesc ca eram internat la spitalul Colentina, pentru oarece investigatii. Am vazut cartea la biblioteca de cartier, cred ca o voi reciti cat de curand.
    Cititi-o, sa vedeti ce diferenta uriasa exista intre bunatate si sfintenie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu prima ocazie, o voi citi. Mai am Trei nuvele exemplare (din Colectia Meridiane) de acelasi autor.

      Ștergere
  2. Merci de pont, dau si eu o tura...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-am luat Iuri Dombrovski - ambele - la jumătate de preț. Așa se face că acum am acasă, dacă nu greșesc, toți rușii din Strada Ficțiunii: Andrei Platonov, Sașa Sokolv și, de ieri, Iuri Dombrovski.

    Data viitoare, din ce a apărut până acum, poate îmi iau Miguel de Unamuno și Italo Calvino. Și poate și Muriel Spark.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am gasit azi in anticariat o alta carte a lui Dombrovski- Pe urmele sarpelui boa, o editie din 1991, si am citit in prefata ca ar fi cu acelasi personaj din Facultatea lucrurilor de prisos, dar ca aceasta ar fi prima. Insa eu habar n-aveam cand am citit Facultatea... ca mai exista una legata de acelasi personaj, se pot citi foarte bine separat, si probabil in orice ordine.

      Ștergere
  4. ha ! Ha ! Pai e total ok sa barfim despre suedezi, in legatura cu acordarea premiului nobel pt Literatura, mai ales ca eu nu am fost pe acolo decat in treacat, nu am stat asa ca in norvegia sau in finlanda sau danemarca, de ex nu cred ca am stat nici o noapte pe teritoriu suedez nici nu am petrecut vreo noapte cu vreo persoana suedeza !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aoleu, am comentat aiurea, asta trebuia sa fie sub articolul urmator, despre literatura nordica, habar n-am cum am ajuns aicea, dar scriam de pe mobil si cred ca am apasat din greseala pe tasta care da cu o pagina inapoi inainte sa incep sa scriu comentariul

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...