duminică, 16 iunie 2013

Pasibila de amenda? :)

Din moment ce am vazut o stire care m-a lasat masca, primele mele ganduri au fost sa dau cautare pe blog dupa anumiti termeni, nu care cumva sa ma trezesc cu amenda. Pe urma mi-am dat eu seama ca legea, de regula, nu se aplica retroactiv si m-am linistit. Trebuie sa mai studiez aspectul, adica de cand si cum a aparut prevederea legala, caci din cate am inteles doar marirea amenzii e noutate. Dar, printre altele, trebuie sa ma documentez ce se intampla daca foloseste fii-mea cuvantul. O amendeaza si pe ea? Gata, s-a dus vremea in care parintii amenintau copiii ca-i ia ... si ii baga in sac daca nu sunt cuminti.

Si totusi, revin la aceeasi intrebare- pe noi cine ne protejeaza?

7 comentarii:

  1. Dar despre ce lege e vorba ? O lege de plata a unor amenzi daca se folosesc anumiti termeni, sau anumite cuvinte in scris in ziare, sau pe bloguri ? Plus care e jurisdictia ? Ca doar Internetul e global. E vorba de platforma Blogger ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu sa iti spun precis. E vb de o amenda pornind de la 1000 ron pana la 30 mii sau 300 mii, nu mai retin cat, dar o suma mare. Jurisdictia e Romania, virtual sau real, nu stiu sa iti spun cine si cum constata si sanctioneaza, dar mi s-a parut si amuzant si revoltator deopotriva.

      Ștergere
  2. E vorba de cuvantul ,,rrom", doar pe asta sa-l folositi, chiar daca nu va place romul marinaresc!
    Sa nu-i mai discriminati pe superbii cetateni romani care ne-au dus faima peste tot in lume. Fara acesti ,,ambasadori", cine ar mai fi auzit de Romania?!

    Buna ziua, doamna Andreea!
    O duminica frumoasa sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc asemenea!:) Bine ati revenit prin mediul nostru datator de dependenta.

      Ștergere
  3. Am citit si eu pe fb si am inceput sa-mi verific posturile, cred ca mi-a scapat ceva pe undeva. E vorba de colorati. Pentru "colorati" imi da amenda? Ca suna mai nasol decat cuvintelul celalalt...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricum ei insisi se autointituleaza in diverse feluri, si sunt mandri cu asta. Noi, ceilalti, trebuie sa ne purtam ca si cu niste portelanuri, sa nu le lezam scumpele persoane. Dar cu ciorile ce facem? Intra si ele la discriminare? :)

      Ștergere
  4. Pai nu am inteles care e totusi jurisdictia. Adica cine interzice asta, si unde e asta aplicabil, daca e pe Internet, si cui trebuie sa i se plateasca amenda ? Unde este acea stire ?

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...