vineri, 12 iulie 2013

O oaza placuta... pentru mine

De dimineata nu aveam o stare prea buna. Nici la ora asta nu pot spune ca-s foarte ok, dar macar in decursul zilei a fost ceva mai bine si pentru mine. Ce-mi pare rau e ca nu m-am indurat sa ma delectez cu un coctail, ca sa fie tacamul complet. Adica umbra, copiii ocupati, fara prea multe solicitari, o masa, un scaun confortabil, cartea, tigarile, cafeaua, apa, pericole prea putine, va sa zica fara aceeasi necesitate de supraveghere ca in alte locuri- dar si ceva mai multi bani cheltuiti. Insula copiilor-timp nelimitat in decursul unei zile, pret rezonabil-15 lei de copil, plus alte chestii la preturi acceptabile, comparabile cu cele de la chioscurile din Cismigiu, de exemplu.

A meritat. De acum voi incerca sa imi ofer mai des astfel de iesiri. Fara minim 50 de lei nu ai ce face, dar avantajele mi-au fost pe masura. Sa stiu ca merg de dimineata, inarmata cu ce trebuie, si sa stau acolo cat de mult, caci tare bine m-am relaxat. Atat cat s-a putut, cu doua motate, dar au fost foarte ocupate, nu m-au fredonat la cap, am citit in trei ore cat citeam o zi intreaga, poate mai mult chiar.

La intoarcere, am ales un traseu poate mai lung, dar mai placut-pe malul lacului, pana ce am trecut de ecluza. A fost ceva de mers pe jos si eram toate obosite, dar am preferat briza si umbra copacilor in locul strazilor incinse si bantuite de masini. Bateriile nu-mi sunt cu mult mai pline, sunt undeva intre galben si rosu. Pesemne am nevoie de ceva mai mult.

2 comentarii:

  1. totusi ti-a prins cat de cat bine:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cautati astfel de locuri, mai ales daca au si putere terapeutica...

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...