marți, 8 noiembrie 2011

Craciun...jucarii...vise


Noiembrie…acum abia realizez ce putin mai e pana la Craciun. Ei, daca ma iau dupa unele magazine, trebuia sa observ asta de ceva vreme. Inca dinainte de celebra sarbatoare imprumutata a carei semnificatie imi scapa, un ditamai raionul de jucarii s-a intins in hypermarket, cu tot ce vrei si ce nu vrei. Doamne, de ce nu-s si eu copil acum? Cu jumate din ce-i acolo m-as juca si eu, dar daca te uiti la preturi, iti vine sa fugi vazand cu ochii. Deci, mai bine ca  nu-s copil, ca as fi suferit ca nu pot fi ale mele mai mult decat acum. Papusi de peste 3 milioane, care, fie vorba intre noi, nu-s atat de dragalase ca acelea ce le aveam pe vremea mea, unele au fete chiar infricosatoare, ca sa nu spun urate. Taman ce-mi spunea cea mare ce papusa isi doreste ea de la Mosu’, care anul trecut mai sa dea faliment cu una din astea ce costa jumatate de luna de munca a unui om de rand. Si, cum magia celei de anul trecut n-a tinut mult, doar copiii nu apreciaza pretul, ci noutatea produsului, anul asta vrea o alta, care cica creste de-adevaratelea. Am vazut-o si eu, si sincera sa fiu, lasand la o parte cele 300 si ceva de ron, mi se pare urata, chipul ei nu are pic din dragalasenia unui bebelus. Daca as fi copil, nu mi-as dori-o, oricat de incantator ar fi faptul ca isi mareste lungimea probabil, ca altfel nu-mi dau seama cum ar putea creste.

Urmeaza tot felul de animalute la preturi la fel de exorbitante, care sunt intr-adevar frumoase, dar, oricate functii ar avea, parca nu-si justifica preturile. Sa nu mai spun ca altele fac prea putin si costa mult prea mult. E o provocare sa multumesti un copil ce inca mai crede si spera ca i se vor implini dorintele nascute din reclamele de pe posturile de desene animate.

2 comentarii:

  1. Traditional, Craciunul nu insemna ce a ajuns sa insemne acum. Era o sarbatoare. Acum e o milogeala (mosul asta se milogeste pe langa parinti ca sa-i dea bani sa cumpere el cadouri), un bun prilej de a-si creste profiturile firmele ce produc si comercializeaza cadouri.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Mircea Vladut: Asa e, s-a transformat intr-un prilej ideal pt profituri uriase.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...