joi, 3 noiembrie 2011

Nu credeti ca e prea mult?

Constitutia Romaniei
ARTICOLUL 1
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. 


 
Deja sunt dezgustata si revoltata. Aici scrie ca ungurii au propus un amendament la proiectul de modificare a Constitutiei prin care sa se elimine carcaterul national al statului. Si asa suveranitatea si independenta au inceput sa se clatine, acum se vrea ca Romania sa nu mai fie a romanilor, ci un stat al tuturor. Pai cred si eu, numai la noi, minoritatile au mai multe drepturi decat majoritatea, numai la noi majoritatea se supune minoritatii, ca asa e la noi. Noi, azi, nu ne mai iubim tara. Cei ce-au murit de-a lungul veacurilor pentru ea, se rasucesc azi in morminte. Pentru ca cei de azi calca peste orice de dragul interesului personal, pentru a avea majoritate parlamentara au acordat puteri mult prea mari unora care nici macar nu apartin natiei noastre, nu se declara a fi romani, dar tin cu dintii sa guverneze o tara ce apartine romanilor.

Politica nu e punctul meu forte, dar nu ma pot abtine a-mi spune parerea ca simplu cetatean, asa cum vad si inteleg eu lucrurile.Din fericire, nu se poate ca curs propunerii datorita prevederilor art. 152:

ARTICOLUL 152
(1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii. 

Altfel, cine stie ce propuneri interesante mai apareau.Insa doar faptul in sine, ca si-au permis sa inainteze o astfel de idee, ar trebui sa ridice semne de intrebare.

3 comentarii:

  1. Este dreptulo lor sa ceara si dreptul nostru sa nu le dam. Putem sa le oferim ceva UE, cu "m" in fata.
    Revoltator mi se pare, insa, altceva: cu toate ca drepturile minoritatilor de la noi din tara reprezinta un exemplu pentru ceilalti europeni cu standarde morale ridicate, tot noi suntem privit ca fiind rasisti. Americanoizii, care pana prin '60 nu dadeau voie negrilor sa stea jos in autobuze, daca erau in preajma "albi", ne critica pe noi. Europenoizii, care au ucis si exterminat populatii intregi (in numele religiei, in numele "civilizarii"), care s-au imbogatit jefuind tarile din Africa, America de Sud si de Nord, deasemeni ne critica pe noi.
    Ei au dreptul sa ne critice, insa noi suntem prostii lumii pentru ca punem botul la vrajeli ieftine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca cel mai bine ar fi pentru unguri sa se simta ca acasa. Daca n-o fac, inseamna ca aici nu e acasa si pot pleca unde doresc. Dar, ca de obicei, una fac politicienii si cu totul alta oamenii de rand.

    RăspundețiȘtergere
  3. Orice schimbare in constitutie reprezinta un precedent, au mai fost si vor mai fi. Problema este ca tot schimband ceva pe acolo la un moment dat nimeni nu va mai pune pret pe ea, pe Constitutie.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...