sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Bancile agreate de institutiile statului sunt naspa

Nu stiu cum se face de institutiile statului, atunci cand vine vorba de plati pe care trebuie sa le efectueze diferitelor categorii de beneficiari, aleg serviciile bancare cel mai putin profitabile pentru acestia. Ma refer aici la plata prin card a sumelor cu titlu de pensie, somaj, alocatii, indemnizatii etc.

Daca nu ai de ales sau nu ai chef sa umbli pe la posta dupa bani, optezi pentru varianta cardului, doar ne modernizam, nu? Bine, eu nu tineam mortis sa imi vina pe card alocatia,
dar avand in vedere factorul distanta si deosebirea dintre adresa efectiva si cea din cartea de identitate, a trebuit sa aleg cardul. Numai ca nu poti alege banca pe care o doresti, ci ai la dispozitie o lista cu un anumit numar de banci cu care institutia de stat ce face plata are contract. Bineinteles ca pe lista asta sunt banci care din punctul meu de vedere, evaluand experienta mea dar si a altora, sunt ofera servicii mai putin avantajoase decat altele.

Eu una nu sunt multumita de CEC BANK, dar nici de altele pe care le-as fi putut alege. As fi preferat ING-ul, unde comisionul se plateste anual, dar, mai ales, poti verifica soldul fara sa platesti pentru asta, poti depune bani fara sa mergi la casieria bancii, nu ca la CEC sau alte banci- BRD, BCR etc. Bineinteles ca n-am putut opta pentru ING, desi aveam card la ei (card care intre timp a expirat si, n-am reusit sa il ridic pe cel nou, care a venit la Bacau, la office-ul unde imi facusem contul. Au si ei hibe, nu zic, pentru ca, desi am vorbit cu o tanti la telefon, ei tot la Bacau l-au trimis. In plus, trebuia sa-l modific, intre timp eu schimbandu-mi numele. In fine, alta poveste pe care nu mi-am facut timp sa o rezolv.).


Asadar, trebuie sa suport .

Un comentariu:

  1. Poate ca toate firmele "agreate" de stat castiga putin mai bine... si toti cei care fac afaceri cu ele (inclusiv statul) castiga mai putin bine... :)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...