marți, 24 ianuarie 2012

Cu liniute sau fara- mic.ro, ploaie, carucioare si GiGa

-    Ieri am avut parte de ploaie cu soare si fara pic de nori; ma refer bineinteles la fosta zapada transformata in apa, care curgea de pe multe cladiri, dar nu de pe toate. Ceea ce ma face sa cred  ca exista posibilitati de evitare a acestui inconvenient pentru bietii trecatori care nu s-au gandit sa-si ia umbrela pe un astfel de soare stralucitor.
  
-    Mersul pe jos este mai eficient daca este executat pe tocuri. Din punct de vedere al consumului de calorii si al efortului depus. Aceeasi distanta parcursa in incaltaminte sport (ca sa nu zic adidasi, fiindca-s nike), era floare la ureche. Pe tocuri, nu inalte si nici macar subtiri (nici n-ar fi indicat la tonajul meu sa  fie subtiri), am inceput sa resimt oboseala in scurt timp, mai ales ca am vrut sa-mi mentin si viteza, nu sa merg ca la promenada. Cred ca daca as alege varianta tocuri de la mine pana la Universitate pe jos, ar fi echivalentul a jumatate de ora de sala. Acum, nu va luati dupa mine, ca n-am de unde sa stiu exact; ideea era ca m-ar ajuta la slabit.
 
-    Am reusit sa stric caruciorul sport; n-am prevazut nametii din parc si a cedat o imbinare. Ar putea fi reparat daca as fi observat din timp si as fi reusit sa gasesc niste chestiute mici care inlesneau legatura, caci nu e rupt. Totusi e ceva, daca a rezistat pana acum. Dat fiind faptul ca la cea mare am rupt un astfel de carucior in doar o luna, iar alte doua mai rezistente au fost mai mult sau mai putin avariate, as putea trage concluzia ca strazile si trotuarele sunt mai bune in Bucuresti decat in Bacau. Pe-aici n-am reusit sa fac sa sara nici o roata, nici la cel sport, nici la cel mare, solid.
  
-    Fie vorba-ntre noi, mie imi lipsesc magazinele mic.ro; conceptul in sine era bun, pacat ca a fost insotit de dorinta de profit rapid a detinatorului principal si de lipsa de profesionalism a personalului. Era ok, cu multi de daca. Eu, una, nu-i plangeam pe saracii proprietari de magazine de cartier, carora le scadea vanzarea din cauza mic.ro. Pentru ca aceste magazine de cartier, cel putin in zona mea, aveau si au preturi mult mai mari, produse proaspete care sunt vechi, cozi si ingramadeala.
 
-    Ati vazut ca de azi avem un nou post tv? SE cheama GiGa tv si din cate imi dau seama, pare a fi un post de stiri, fiind alipit calupului existent de posturi de acest fel

P. S. Acum parca as fi preferat sa fie si azi soarele de ieri, iar tati a reparat caruciorul. Am reusit sa gasesc bucatica ce-mi lipsea chiar in casa.

P.S. 2 M-am culcat inainte de ora 1 cu putin si trebuie sa recunosc ca ma simt ceva mai bine.

4 comentarii:

  1. Dac-ai ajuns sa apreciezi Bucurestiul nu-i bine :)
    Treaba cu Mic.ro e ca Patriciu s-a calicit sa deschida sute de magazine dintr-o data netinand cot ca la nivel local lumea cumpara tot de la acelasi magazin de ani de zile, unde il cunosc pe patron, si de unde nu s-ar duce la primul magazin corporatist iesit peste noapte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu de exemplu renuntasem bucuroasa la magazinul din coltul blocului, unde cunosteam si patroana si angajatii. Preturi mari, produse ce lasau mult de dorit, ma rog, motive suficiente. De-asta acum prefer sa merg in Carrefour chiar daca am putine lucruri de cumparat. Bine, este si aproape, altfel...

      Ștergere
    2. In ceea ce priveste trotuarele si strazile era o ironie fina.:)))))

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...