duminică, 8 ianuarie 2012

Un aspect ce mi s-a parut interesant


Am vazut intr-o seara (a se citi noapte) cat am fost plecata o emisiune despre o fetita care murise aparent fara motiv si la analize s-a descoperit ca suferise o intoxicatie cu plumb, plumb ce provenea din vopseaua de pe pereti ce era mai veche de anii 70 si nu corespundea noilor standarde. Nu stiu daca era vorba de SUA sau de Australia, insa legea spunea ca proprietarul locuintei sau cel ce o inchiria, in cazul respectiv agentia, trebuia sa aduca la cunostinta viitorilor chiriasi faptul ca zugraveala si vopseaua erau vechi si ca exista in acestea plumb. Iar la noi, probabil mare parte din oameni habar n-au ca vopseaua ar putea contine plumb sau ca acesta ar putea fi daunator. Atatea vopsele vechi pe pereti, pe tamplarii vechi de cand haul si paraul si nu numai ca nu suntem atentionati, dar cred ca nici macar nu le-a dat prin cap ca ar putea fi periculoase. Bine, ca in cazul tarii noastre, nici astea noi nu stiu ce standarde respecta.

Din cate am inteles eu, intoxicatia nu se produce cu usurinta, dar pentru un copil mic, curios si dornic sa bage in gurita tot ce gaseste, contaminarea e mult mai usoara. Acum sa nu credeti ca am dat in paranoia si o sa pazesc drobul de sare. Mie mi-au atras atentia nu atat subiectul intoxicatiei cu plumb, cat mai ales legile pe care le au altii, grija fata de populatie ce la noi nu prea se regasesc. Dar e evident ca cei ce fac legile la noi n-au timp de canale tv educative.

3 comentarii:

  1. Ceausescu “razbunat”: OMUL NOU, REEDUCAT FACE LEGEA ASTAZI...

    RăspundețiȘtergere
  2. Andreea, in USA, cand mergi la scoala sau la doctor pentru prima oara cu copilu, exista un chestionar, iar una din intrebari este daca locuinta in care sta copilul este mai veche de 30 de ani.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...