luni, 23 mai 2011

Cartile care circula


Prietenele mele din Casa Cu Nuci au avut o initiativa interesanta legata de carti...vor sa le faca sa circule, din cititor in cititor, lasandu-le in diferite locuri- cafenele, ceainarii etc., cu mesajul ca acel ce o citeste sa dea cartea mai departe in acelasi mod, impreuna cu o alta carte, a sa. Ideea e demna de aprecierile mele, insa nu pot sa nu imi arat si partea sceptica, adica cea care imi spune ca un astfel de proiect nu ar avea succesul asteptat de mine sau de ele. Totusi, stiu ca exista oameni pasionati de lectura...am zambit in sens cat se poate de pozitiv, zilele trecute cand, in Piata Victoriei, am zarit o domnisoara care citea in mers o carte nu tocmai noua, careia din pacate nu i-am zarit titlul (am eu o curiozitate absconsa cand vad pe cineva citind sa aflu ce carte citeste...in parc, in metrou...) si parea sa nu fie stingherita de privirile curioase ale celorlalti. Ne revine noua sarcina de a-i descoperi pe cei care ar primi cu toata caldura o carte spre a o citi si a o da mai departe. Greu?...usor?...ramane de vazut...eu as fi impins mai departe aceasta idee, spre cei care au pasiunea lecturii, insa le lipsesc resursele materiale pentru a-si procura cartile...acestia sunt si mai greu de descoperit. Insa ideea fetelor nu are ca dominanta latura caritabila, ci pe aceea de a facilita accesul la lectura, de a te face sa nu te poti sustrage, sa nu mai ai scuze...primind cartea, trebuie sa o citesti si sa o repui in circulatie. Chiar sunt curioasa cum va evolua ideea... poate totusi ma insel si nu va fi in zadar...mi-ar place ca ideea sa fie bine primita si sa ia amploare...sa starnim lumea la citit. Urez mult succes pe aceasta cale acestui proiect caruia ma voi alatura cat de curand. Poate ma si aprovizionez de la Bacau cu ceva carti citite, caci ce am aici sunt in mare parte inca necitite. Sa vedem ce gasesc...

8 comentarii:

  1. Iti multumim ca mediatizezi initiativa noastra. Speram ca si de la tine sa castigam cativa adepti ai sectei noastre insetate de cunoastere. Apreciem cum ai vazut adevarata latura a proiectului si anume ca "ideea (...)nu are ca dominanta latura caritabila, ci pe aceea de a facilita accesul la lectura, de a te face sa nu te poti sustrage, sa nu mai ai scuze". Sunt convinsa ca daca se vor alinia mai multi, macar la impartit carti, ideea va avea succes. Multumim inca odata de sprijin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Io as primi o carte, daca mi-ar da-o cineva. Daca nu dau bani pe ea, e buna :))))
    Acuma fara gluma, initiativa fetelor cucuiete din casuta cu nuci e laudabila si face cinste culturii. Cele doua fete demne de toata lauda demonstreaza ca nu toate fetele sunt pitipoance si cocalarese. Nu toate tinerele sunt interesate de telefoane mobile si tinichele, ci mai si pun mana pe cate o carte. Felicitari, nucoaselor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim Loopoo inca odata. Vineri va fi un nou book-sharing is book-caring asa ca, daca vrei o carte gratis te invitam sa citesti pe unde o sa ne taie pe noi capul in ziua respectiva sa le lasam. Anuntam din timp, si daca nu poti, venim noi la "munte" ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum adica "munte"? Aaa, faceti misto de mine ca am o suta de kile, nuuuu? :)))))))
    Dar veniti si voi printr-o carciuma dintr-asta mai ieftina, ca io n-am bani :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  5. nunu. Era vorba de treaba cu Mohamad si cu muntele... Damn, nu ne permitem sa glumim (sau nu) pe teme din astea discriminatoare :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Hihihi, mai glumim si noi, ca viata-i grea :)
    Stiu bre cu muntele la Mahomed :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Maine o sa anunt si eu unde le livrez si ce livrez! Poate intereseaza pe cineva si da o fuga!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu, eu, pick me!!! pick meeeee!!! me me meeee :))))

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...