luni, 2 mai 2011

De-ale vietii...


Oare cum e mai bine...sa ai o viata palpitanta, plina de imprevizibil si batai de inima necontrolate la orice pas?...sau sa ai o viata linistita, in care nu se intampla nimic iesit din comun si toate lucrurile, o data asezate pe fagasul lor, merg de la sine?  Sigur ca imprevizibilul are farmecul sau...o viata tumultoasa starneste interesul, iar pentru protagonistul principal nu lasa un ragaz, un respiro...o viata linistita poate parea plictisitoare. Pe de alta parte, cei a caror viata este plina de aventura, tanjesc uneori dupa putina liniste...totusi cred ca tine de firea fiecaruia...
unii n-ar putea duce o viata palpitanta, iar altii nu ar putea avea o viata prea calma. Mai complicat e atunci cand viata ne rezerva intamplari opuse firii noastre. Cei pentru care adrenalina e un fel de hrana a spiritului, vor cauta cu orice pret aventura, riscand indiferent de consecinte. O viata in care nu li se intampla nimic palpitant ii plictiseste, ba chiar ii oboseste psihic. Pentru cei mai linistiti, nu e  o placere sa infrunte riscuri si imprejurari aventuroase, se simt bine in linistea lor, situatiile imprevizibile ii dau peste cap. S-ar putea spune ca o viata monotona nu e viata, ca trebuie sa simti ca traiesti si ca tocmai suisurile si coborasurile dau farmec vietii, ca fara risc, nu poate veni castigul...dar cand iubesti linistea, farmecul vietii consta in acea calmitate a tuturor lucrurilor, in tihna in care iti desfasori viata. Astfel, sunt persoane care nu pot bea un suc, o bere, o cafea, fara sa se afle intr-un local...pentru altii, insa, cafeaua are cel mai bun gust bauta acasa, in linistea caminului, eventual pe balcon sau pe terasa casei, dupa posibilitati. Unii iubesc agitatia, altii iubesc linistea...pentru voi, in ce consta farmecul vietii?

3 comentarii:

  1. De obicei, fiecare isi doreste ce n-are. EU vreu mai multa liniste, altul dintr-un oras mai linistit vrea agitatie.
    ...si foarte adevarat ce spui, mai nasol e cand trebuie sa te confrunti cu o situatie opusa de ceea ce iti place tie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca farmecul vietii consta mai mult in neprevazut, in ceea ce nu stim ca ne asteapta maine, marti sau saptamana viitoare. Daca le-am sti, nu ne-am mai trai bucuriile cu acea intensitate maxima pe care o manifestam cand ne ies in cale.
    Si da cafeaua pe care mi-o fac eu acasa e ce-a mai buna cafea din lume!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stii cum e, mai depinde si de starea in care te afli. Poate esti o fire mai linistita, dar simti cateodata nevoia sa te dezlantui si tu, sau invers.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...