luni, 30 mai 2011

Departe de mass-media dezlantuita


In ultimul timp m-am supus unei dezintoxicari mediatice...nu m-am mai uitat la stiri decat foarte rar si atunci doar cu un ochi si cu o ureche, n-am mai vazut nici urma de show monden, n-am mai citit nici macar online ziare, deci sunt cam in plop cu informatiile de ultima ora. Cartile, cu care v-am tot plictisit, m-au facut sa uit ca exista Columbei, Oana, Pepe sau nu mai stiu eu ce vedete autohtone renumite prin scandaluri, nu prin activitati artistice. Si e bine, e asa de bine...nu mai stiu nici cum creste economia, mititica, daca a mai luat sau nu in greutate...habar n-am, si nici nu m-a interesat...Tatoiu a mai aparut pe la tv?...FMI, Boc, ce mai fac?...Cum am reusit eu sa stau departe de circul mediatic?...n-a fost cu intentie, am avut preocupari mai interesante...astfel ca aseara, cand din greseala am avut ocazia sa vad cateva secvente dintr-o emisiune mondena, m-a bufnit in interior rasul si totodata mila pentru cei care considera importante astfel de nimicuri...ma gandeam cum pot sa-si piarda unii pretiosul timp acordand atentie unor prostii ca astea, ba chiar le considera subiecte importante. Acum, nah, n-am pretentia ca toata lumea sa fie culta, dar nici atat de inculta. Scandalurile in vazul lumii sunt potrivite in mahala, nu la televizor...una e, vedeta fiind, sa ti se descopere de catre paparazzi anumite probleme din viata personala si alta e sa folosesti emisiunile tv ca front de lupta pentru disputele ce le porti cu diverse persoane sau ca loc de expunere a cuceririlor amoroase. Ideile si imaginile pe care mi le ofera lumea cartilor sunt incomparabil mai utile si mai placute.

3 comentarii:

  1. Nu ştiu dacă e de vină criza pentru calitatea programelor, dar de câte ori imi arunc ochii spre cutia minunată, mă apucă repulsia. Numai manelişti, adulteri, criminali, umorişti de duzină la emisiuni cu aplaudaci plătiţi, filme cu Vandam şi Steve Martin, ştiri “senzaţionale” cu corupţie şi imbecilism la nivel înalt şi aşa mai departe.

    De ce m-aş uita la televizor? Sincer, cred că îmi pot consuma timpul într-un mod mult mai productiv…

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ne plicitsesti, bre, cu carticelele tale, sa nu mai zici asa :)
    Ia zi, te-ai incarcat la baterii la tara?

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Loopoo: M-am incarcat, dar sunt cam proaste bateriile, repede se descarca. :)))

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...