vineri, 11 noiembrie 2011

De la mine si din blogosfera citire


Am scris destul de putin si nici nu mi-am dat seama cand s-a scurs saptamana. Dar am fost in rest o harnicuta, mai cu voie, mai de nevoie. Miercuri am reusit si eu sa fac ceva cu adevarat bun de papa, o musaca, adica mi-a iesit si mie in sfarsit ceva perfect, exact ca la carte, de-ti vine sa lingi farfuria. Apoi am avut si tema de studiu pe net, am citit enspe pagini despre somaj si tot nu m-am lamurit daca si cum as putea beneficia. Ca deh, nu gasesti pe toate drumurile caz ca al  meu. Asta nu-i o lauda. Chestia e ca, oricum as da-o, cu sau fara somaj, tot va trebui sa mai stau ceva timp pe-acasa, ceea ce e si bine, e si rau.

In timpii morti am si citit la greu. De fapt de la inceputul lunii, in atatea zile cate sunt, la capitolul asta am prosperat- deja 4 carti citite in intregime si a cincea pe sfert. E drept ca asta si cea anterioara mi-au cam dat batai de cap. Adica le-am citit mai greu. Cel putin cea de acum e greoaie, dar imi place- Galeria cu vita salbatica de Constantin Toiu, a carei actiune se desfasoara in vremea comunismului, dar nu de asta merge greu, ci din cauza frazelor lungi, ticsite de idei pe care ma chinui sa le deslusesc, sa le inteleg, sa nu trec mai departe fara sa fi ramas cu ceva.

La capitolul informare stau destul de prost, noroc ca ma mai informeaza Loopoo prin articolele lui despre ce se mai intampla in tarisoara asta. Totusi, desi am scris mai putin saptamana asta, pe voi v-am citit fara omisiune si simt nevoia sa mentionez pe-aici ce mi-a placut mai mult si mai mult.

Nucusoarele au scris despre depresia programata si, un articol ce m-a miscat, din cate am inteles scris de Dana, cu gandul la mama ei si la fragilitatea fiintei umane.

Mircea Vladut m-a impresionat cu mai multe articole foarte bine gandite, ample si introspective:

Loopoo m-a facut sa ma tavalesc pe jos de ras, cu riscul de a-mi sta inima-n loc prezentandu-mi-o pe Moartea-n vacanta. Cine a ratat, va spun ca merita vazut!

Derscanu aduce in atentie atractia copiilor fata de parintele de sex opus- mit sau realitate? Eu zic ca nu e regula, depinde de multe si de la caz la caz.

Iosazaur ne impartaseste impresiile sale dupa prima luna ca student la drept.

Pe blogul Ninei, am gasit cateva reguli interesante privind lectura.

Laura mi-a transmis una din obsesiile ei muzicale prin intermediul motatei mele. A fost de-ajuns sa dau o singura data play la melodia K Boom a lui CRBL pentru ca apoi sa fiu nevoita sa o ascult de nu mai stiu cate ori.

Tudor iar ne induce in eroare.

Florentin vrea sa ne picteze pe fete culorile bucuriei, sperantei si optimismului.

Irina ne explica ce inseamna Boc

O interesanta analiza politica, proaspata, gasim la Sfbacterie.

Nu stiu insa pe unde umbla Ioana.

Ma simt bine fara motiv sau poate nu mi-am dat inca seama de el. Sa vedem ce ne va aduce week-end-ul, in afara de frig, ca asta stiu ca va fi la ordinea zilei. Toate cele bune vi le doresc, dragii mei cititori!

10 comentarii:

  1. @ Laura: Stai linistita, noroc ca-mi place melodia. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Stau si ma intreb daca sa mai postez si saptamana viitoare:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e minunat asa, sa te simti bine fara motiv? Nu e ciudat ca trebuie sa ai neaparat un motiv ca sa te simti bine? Asta inseamna ca noi cautam intai raul, daca avem nevoie de motiv pentru a ne schimba starea in bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ioana umbla hai hui! Momentan sunt prinsa cu alte proiecte ceva mai importante, dar o sa imi revin cu timpul si o sa incep iar sa punctez! Nu dispar eu asa usor! Oricum daca va e dor de mine ma gasiti pe blog.esky.ro sau pe feis!

    RăspundețiȘtergere
  5. Andreea mulam' frumos pentru ca ai mentionat si articolul meu.Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ erata : Multam' ....cred ca imi era foame si
    l-am papat pe -t.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. O revista a presei blogurilor prezentata obiectiv (mai ales ca apar de mai multe ori) de blogarita Andreea Toma!

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...