vineri, 21 octombrie 2011

Ma lasa memoria


Nu stiu, dar ma simt ca si cum as avea 80 de ani in privinta tinerii de minte. Memoria mea nu mai e cea de altadata. Deja altadata imi suna ca si cum ar fi cu multe zeci de ani in urma. Cand vreau sa-mi amintesc unde am pus ceva, o nebuloasa se asterne in mintea mea. Nu cu orice lucru, dar se intampla tot mai des. Si asta ma ingrijoreaza uneori. E drept ca sunt si dezordonata cu lucrurile, dar pana acum ceva timp imi aminteam unde le-am pus, chiar daca nu erau la un loc al lor, in cazul in care le desemnasem un loc al lor. Dar acum… acum se asterne ceata. Si e mai grav cand asta se intampla cu chitante de care as putea avea nevoie. Si rascolesc in minte ca nebuna, dar nimic nu se intampla. Rezultat- necunoscut. Parca v-am mai zis ca am patit-o si cu pin-ul de la card, si cu ideile pe care le uit daca nu le notez. 

Creierul meu e zapacit. Am un factor permanent de stres care mi-l solicita si asta cred ca e cauza. Nu mai am putere de concentrare ca inainte. Sau o fi varsta de vina?

3 comentarii:

  1. Asta pentru ca ne zboara mintea in toate partile. Ne gandim mereu la ce e mai stresant, la ce e mai tipator, dar uitam apoi lucruri simple.

    RăspundețiȘtergere
  2. patesc si eu chestii de genul asta.cred ca loopoo are dreptate , stresul ne omoara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Prea multa informatie oboseste. Este ceva normal sa uitam unde am pus cheile de la masina desi le tinem in mana. Asta pentru ca fluxul prea mare de informatii, de actiuni ce trebuie sa le intreprindem in viitorul apropiat ne oboseste. Si astfel mintea noastra trebuie sa faca deosebire intre lucrurile extrem de importante si cele mai putin importante, astfel ca uitam lucruri simple, banale.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...