vineri, 17 mai 2013

Nou in librarii! De luat acasa si citit

Cu multa incantare va semnalez o noua aparitie editoriala de care abia am aflat aseara si m-am bucurat foarte, foarte mult.

Maimuta vine sa-si ia craniul- Iuri Dombrovski

Dupa Facultatea lucrurilor de prisos, eram dornica sa mai citesc ceva de acest autor rus si cum posibilitati nu prea existau, entuziasmul meu la vederea cartii intr-o vitrina a unei librarii a fost la cote maxime. Multumiri Grupului Editorial ALL pentru aceasta oportunitate. E drept ca inca nu am cartea, dar cu prima ocazie, va fi a mea.

10 comentarii:

  1. Mulțumesc de anunț! :) Eu n-am citit nici „Facultatea lucrurilor de prisos” dar le voi citi pe ambele. N-am reușit să aflu de pe net cine a făcut traducerea. Știi tu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Facultatea lucrurilor de prisos a fost tradusa de Antoaneta Olteanu. Noul roman inca nu stiu, nu l-am rasfoit caci era inchisa libraria, dar probabil este vorba de aceeasi traducatoare. Cum aflu precis, consemnez. Mi-ai dat o idee buna. De acum inainte voi mentiona si traducatorii cartilor pe care le citesc, dat fiind faptul ca exista diferite editii ale unora din ele. Multumesc!:)

      Ștergere
  2. Am trecut ieri pe la Cărturești și am văzut cartea de care vorbim. E tradusă tot de Antoaneta Olteanu (Universitatea din București). Doamna a tradus foarte mult în ultimii ani (Curtea veche, Adevărul Holding, ALL).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inspirata de comentariul tau m-am informat putin despre activitatea sa si am descoperit ca am destul de multe carti traduse de ea, in special din opera lui Dostoievski, dar nu am citit prea mult din ele.

      Ștergere
  3. Si data trecuta, si acum - auzindu-va vorbind despre Dombrovski asta - m-am dus cu gandul la R. Dombrowski si D. Lintia ornitologii nostri. Si n-am din Ornis Romaniae decat un singur volum in biblioteca.

    Oricum, sa recunoastem: cele doua titluri sunt atractive.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am cunostinte in domeniul ornitologiei, dar va apreciez pasiunea.
      Zic sa incercati una din cartile pomenite de mine, sa-mi spuneti parerea.

      Ștergere
  4. Hmmm, tocmai mi-a aparut in bublioteca romanul. Si la o prima rasfoire l-am gasit foarte interesant.
    Abia astept sa-l citesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum a aparut? Ai gasit vreo formula magica pentru asta?:)

      Ștergere
    2. Îmi trebuie și mie formula magică... :))

      Ștergere
  5. Am vazut ca la Carturesti a fost pusa la vanzare, recomandari primesc tot timpul, deci ar fi cazul sa ma apuc de citit :D

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...