vineri, 17 mai 2013

Postare lenesa

Ce se poate face intr-o zi de vineri in care ai dormit pana tarziu ca intr-o lenesa duminica? Astepti sa vina sambata si, odata cu ea, toropeala placuta a zilelor de week-end. Sper ca va fi vreme buna. Nu m-am obosit sa urmaresc prognoza. Dar daca ploua, treburile pe care si le-a planificat al meu sa le faca maine la tara raman in aer. Eu m-as fi dus cu fii-mea prin imprejurimi, la iarba verde, daca nu mi-ar fi prea teama de locuri pustii, ca nici la tara nu mai e ce a fost. E plin si pe acolo de maidanezi, de zici ca esti in Bucuresti. Plus creaturi pe doua picioare mai putin pasnice. Cand eram mica umblam pe coclauri fara teama impreuna cu alti copii si nu erau pericole ca acum. Imi place sa cred ca n-au trecut prea multi ani, ca asta nu se intampla in timpuri imemoriale, dar cred ca sunt mai bine de 15 ani. Asa mult s-a schimbat lumea intre timp?


In orice caz, asa as vrea sa merg sa ma recreez la iarba verde, sa pot sta linistita in timp ce copilul mi se joaca in preajma fara riscuri si fara sa deranjeze pe careva. Dar pana maine, n-am idei pentru azi. E deja tarziu si nu mai pot merge departe, desi, la cat de tarziu ne-am trezit, ne-am permite sa sarim somnul de amiaza, caci nu cred ca ar adormi asta mica mai devreme de 4 daca s-a trezit la 10 jumatate.

Asta a fost cadoul pe care mi l-am facut ieri. Acum cateva zile, cand am comandat eu,  reducerea a fost de 50%, acum pretul e putin mai mare, dar eu am fost norocoasa si am prins acea reducere insemnata.

In incheiere, ceva recomandari de prin blogosfera.

O recenzie la Marele Gatsby pe Townportal.ro
Val scrie despre Lena Constante – Evadarea tăcută. 3 000 de zile singură în închisorile din România
Niste Impresii de om simplu gasim Printre extreme 
Dragos scrie despre un volum de povestiri al lui Marquez pe care inca nu l-am citit, dar sper sa o fac inviitorul apropiat.  
O plimbare prin Iasi si pe la Manastirile Bucovinei
O interesanta poveste de dragoste
Evenimentele expoziționale Oravitzan la Muzeul Taranului Roman si ulterior, la Palatul Mogosoaia
Tot pe Webcultura 12 lectii de pictura si de viata de la Nicolae Grigorescu

2 comentarii:

  1. ,,Creaturi pe doua picioare si mai putin pasnice" exista, acum, peste tot.
    E frumos la iarba verde dar aveti grija la capuse (sau si problema capuselor e un fel de manipulare?).
    O sa ma uit pe recomandarile pentru blogosfera.
    Un frumos si linistit sfarsit de saptamana sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu, dar altadata, la tara, cel putin la mine, nu era asa. De capuse n-am eu teama. Daca ar fi sa dau ascultare tuturor isteriilor, nici in casa nu m-as simti in regula, ca exista de exemplu praf si in praf se dezvolta acarieni, aau in pernele de pene, asa ca... E asa placut sa stai pe iarba si sa mai si citesti ca nicio capusa n-ar indrazni sa tulbure un astfel de extaz.
      Liniste si multe zambete si dumneavoastra!:)

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...