marți, 11 octombrie 2011

Amalgam de ganduri



Dupa cum observa Ioana, ieri n-am mai scris nimic in afara de articolul matinal, dar nu pentru ca mi-ar fi inghetat degetele de la maini (mi-au inghetat in schimb alea de la picioare), ci pentru ca am avut parte de o dupa-amiaza fortata de lectura, datorata Alexandrei care ma voia langa ea, dar voia si sa doarma. Asa ca, vrand-nevrand, am urmat indemnurile lui Loopoo si Florentin si am citit. Asta dupa ce dimineata am facut asa, o mica plimbare pana in centru, unde am cheltuit doar 10 lei, fara nicio parere de rau. Trebuia sa-mi indulcesc cumva ziua, ceea ce nu stiu cum voi reusi azi. 

Probabil voi sta la o sueta cu ochii in paispe in fata blocului, reluand intalnirile cu vecina pe care le cam lasasem balta in timpul verii pentru a merge in parc. Si ce poti discuta cu vecina in afara de copii si intretinere si alte probleme administrative? Barfe despre presedinta si administrator(a), intretinere prea scumpa si reabilitarea care nu mai vine. Niste termopane ne-ar salva de o suma bunicica la incalzire, caci prin ferestrele astea fluiera vantul de pe acum. Se pierde enorm de multa caldura. Daca abia a dat frigul si la noi in casa se cunoaste. 

Asadar am reusit ieri sa termin ultima jumatate a cartii primite ca premiu de la Serial Readers si acum sunt datoare cu o recenzie. Nu stiu ce carte voi alege sa citesc in continuare, cea de Sade in care m-am impotmolit vineri inca nu am pus-o la loc, dar nici nu am forta sa continui. Voi vedea. Parca totusi simt nevoia de ceva romanesc. Terminand acum o recenzie pe care o voi posta mai tarziu, mi s-a facut dor de cartile lui Zaharia Stancu. Si as mai avea ceva de la el. Am descoperit o alta varianta a romanului Descult, mai ampla, ce are cel putin patru volume, iar eu am doar volumele doi si trei. Le voi vana si pe celelalte. Dar acum… acum nu stiu ce voi alege. Nu va cer sugestii, caci ma indoiesc ca ati putea nimeri vreuna din cartile ce le am la indemana. Alegerea imi apartine.

Pana una-alta, ma duc sa-mi pun o pereche de sosete. Sunt patrunsa pana in maduva oaselor de frig. Dar lasa ca dupa-amiaza fac eu caldura si-n bucatarie. Azi voi avea zi de gatit. O ciorbita pe negustate, ca eu nu suport gaina de tara nici sa ma bati, si felul doi niste snitele. Poate dau o fuga la piata ca tare as manca niste ceasla si anul asta am realizat ca n-am apucat sa mananc. Oare mai gasesc? Cam tarziu m-am trezit, dar daca n-am avut drum pe la piata…

Acum doi ani eram inca gravida si locuiam fix langa piata. In fiecare zi cumparam fructe, ca mi se facea pofta numai ce ma uitam pe geam. Acum mananc, dar nu cu aceeasi pofta, nu mai pot manca multe si eu eram mare amatoare de fructe de tot felul. Poate ca ceva nu e in regula la sistemul meu digestiv. Cred si eu, de la atata cola, ce sa mai imi vina sa mananc?

3 comentarii:

  1. Pai daca vrei sa mai slabesti, macar la cola renunta. Io mi-am propus ca macar o luna jumate, de la 1 noiembrie, pana la Craciun, sa mai tin o dieta, ca prin magazine ma uit degeaba dupa haine, daca nu gasesc mereu nr meu, sau chiar daca il gasesc arata pe mine nasol...
    Si o sa te conving si pe tine atunci sa tii dieta, ca sa fim toti (cat mai multi) frumosi la primavara :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mai beau cola de ani de zile si tare bine imi e. Foarte rar mai fac o exceptie si beau un pahar. Ceaiuri multe si apa!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ioana: asa este! Eu nu ma omor cu sucurile, dar pacatuiesc cu berea, si e la fel de nasol...
    @Andreea: sa vezi infometare ce-i trag, ca m-am saturat de osanza :D

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...