marți, 25 octombrie 2011

S-a stricat liftul


Acum aproximativ o saptamana, liftul nostru a inceput sa scoata un huruit ciudat in timpul mersului, incat trepida pardoseala cand era in functiune. Initial, nu stiam ca acea trepidatie e de la lift, dar am descoperit in timp ce asteptam sa vina ca el e vinovatul pentru acele alarme false de posibil cutremur. Se simtea pana in dormitor, care e in capatul opus al apartamentului. Va dati seama cat erau de puternice! Totusi, vreo trei zile a mers asa, nimeni nu s-a sesizat in vreun fel, desi ar fi putut fi periculos, s-ar fi putut produce un accident. Si eu am riscat, desi eram constienta si mi-era frica sa nu se produca exact cand merg eu.

Geaba insa presedinta locuieste pe scara noastra, ea sta la etajul unu, si nu foloseste liftul decat cand are bagaje. Pesemne n-o fi avut zilele alea, sau s-a facut ca nu baga de seama, cert e ca trei zile huruitul liftului mi-a dat emotii si nu s-a facut nimic. Pana cand liftul s-a oprit de la sine, e a patra zi in care nu merge si, cu toate astea, nimeni nu a chemat echipa de service. Ce conteaza ca sunt familii cu copii in carucioare (ca nu-s eu singura, mai sunt inca doi bebei pe scara), batrane care abia urca cele 7-8 trepte de la intrarea in scara… nu conteaza, nu e treaba administratiei, probabil asteapta sa chemam noi pe-astia de la lifturi.

Sunt curioasa cat va dura pana se va lua vreo masura. Parca vad ca trebuie inlocuit motorul sau ceva de genul asta si o sa vrea bani. De parca nu ar avea fond de reparatii… in fiecare luna, pe fiecare scara, 10 milioane se aduna doar pentru fondul de reparatii, cate 10 lei de persoana. De 1 an si jumatate aproape,  nu s-a mai reparat nimic, ultima data al meu a reparat usa de la lift si tot el a schimbat becul pe palierul nostru, cu un bec de la noi.

Un comentariu:

  1. S-a reparat liftul si la mine pe scara, a durat vreo doua saptamani (timp in care pensionarii au urcat pe jos chiar pana la 10; da, stau intr-un bloc de bosorogi), si cica urmeaza sa primesc o cartela, pentru ca nu va mai putea sa-l utilizeze oricine, sa nu-l uzeze. Ma rog, interesant e cand vine cineva in vizita la un locatar de la etajul zece, si trebuie sa urce.
    Am platit de mi-a iesit pe ochi, un avans de 100 ron si acum, in fiecare luna o rata de vreo 50 ron, cine stie pana cand... Aveti grija daca vreti o companie care sa repare, pentru ca la noi s-a contractat una fara licitatie si fara informare anterioara cu privire la preturi (banuiesc ca era o pila de-a cuiva).

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...