marți, 11 octombrie 2011

Pe la doctor


Ce mai zi, ce-alergatura!...Dupa o fuga in Carrefour sa iau ceva ce nu reusisem aseara din cauza cozilor imense (nu stiu, dar parca daduse strechea in toti sau o fi fost vreo sarbatoare de care nu stiu eu), m-am intors la bloc sa se joace fii-mea cu fetita vecinei. Si dupa vreo juma’ de ora, cam cu 10 minute inainte de ora de intrat in casa, o vad ca are obrajii rosii si o mica umflatura ca si cum ar fi piscat-o ceva.

In scurt timp se umpluse pe amandoi obrajorii de astfel de umflaturi, asa ca, dupa ce m-am consultat la telefon cu tati, am si pornit la goana spre medicul de familie, care credeam ca are program pana la 1, dar s-a dovedit a fi pana la doua. Ma asteptam la o lunga asteptare, dar dupa doar 10 minute, doctorita, scotand capul din cabinet si vazand-o atat de patata pe fata, ne-a chemat inauntru.

Asa ca am scapat repede, cu o reteta in mana pentru alergia ce s-a dovedit a fi, dar si pentru raceala pe care o tratasem din proprii cunostinte medicale pana acum. Ca de obicei, retetele astea gratuite nu-s asa gratuite. De fiecare data platesc 14-15 lei in plus. Ultimii banuti i-am dat. Dar daca nu-i aveam, ca asta era fondul meu de rezerva, trebuia sa astept pana diseara. Si-mi amintesccand eram eu mica, nu platea nimic, mergea la farmacie, la o coada imensa si le lua gratis. Ca nu gaseai nu stiu ce erine iti trebuia la orice farmacie, asta e alta poveste.

Si ma mai gandesc ca, in cazul unei alergii, ar trebui facute niste teste, sa vada la ce are alergie, ma rog, investigatii suplimentare. Dar din ce am observat eu, doctorita fetei are tratamente standard. E racita putin? Stiu dinainte ce-o sa-mi dea, chiar daca simptomele difera de la o raceala la alta. Presupun ca si la alergie face la fel, fara a mai cauta cauza. Ce pretentii sa am la banii pe care ii cotizam luna de luna? Nu ma iau pe mine in calcul, ca eu primesc bani de la stat, dar sotului ii opreste destul de mult in fiecare luna si n-a fost la doctor de cand suntem noi impreuna. Si presupun ca sunt atatia altii care desi cotizeaza, nu calca prin cabinetele sau spitalele de stat cu anii. Ba mai stiu care prefera sa mearga la particular, desi au dreptul la consultatii la cele de stat.

De unde-am inceput si unde-am ajuns!

4 comentarii:

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...