miercuri, 19 octombrie 2011

De ce n-am mai scris ieri?...de lenesa ce sunt


Nu, n-au fost trei ceasuri rele, pur si simplu mi-a fost lene sa scriu si aveam si altele de facut, nimic deosebit, dar mi-a luat timp. Iar in timpul mort am citit, nu m-am gandit la ce sa mai scriu. Aveam deja o saptamana de cand incepusem Delirul si, cum in week-end n-am citit mai mult de zece pagini, ramasesem in urma. De parca as fi avut vreo norma! N-am norma lunara, dar parca imi placea prea mult cartea ca sa-mi ia atat de mult timp s-o citesc. (Si inca n-am terminat-o, mai am 60 de pagini.)

Dupa cum va asteptati, voi merge la Kilipirim azi. (Daca nu ma razgandesc intre timp, ca ma simt cam obosita.)Sincera sa fiu m-as duce pe jos, daca n-ar fi asa frig, ca mi-am facut norma ieri la scarile de la metrou. A, apropo de scari, de alea rulante ma leg acum, poate reclamatia mea ajunge cumva unde trebuie: au viteza prea mare, cele de urcat, ca alea de coborat nu le folosesc cand sunt cu caruciorul. Si e o aventura sa pun intai caruciorul, sa il fixez cum trebuie si sa ma mai urc si eu, suficient de aproape sa il pot tine si suficient de departe sa nu ma impinga in burta si sa cad pe-acolo.

Cred ca trebuie sa studiez pe net pe unde mai sunt anticariate, ca asta la care merg deja stiu cam ce carti sunt, nu se schimba stocul atat de des pe cat de des merg eu. Si eu acum, terbuie sa recunosc, n-o fac doar ca as avea nevoie de carti, dar e o iesire din rutina care ar putea deveni rutina la randul sau. Merg de placere, mai si cumpar, ca sa nu zic ca am fost degeaba, uneori gasesc ceva ce cautam de mult, alteori iau la intamplare doua-trei carti de autori cunoscuti pe care nu le am.

Acum vanez carti de Octavian Paler, nu ca nu s-ar gasi, dar le caut la preturi acceptabile. Caci sunt si in anticariat, dar au preturi de la 15 lei in sus. Si cand ma gandesc ca aveau asta-vara la mic.ro Calomnii mitologice la 6,5 lei si eu n-am luat-o, ca ziceam ca n-o sa-mi placa mie din astea. E, uite ca mi-a placut cum scrie Paler si acum as vrea sa mai gasesc asa chilipir. Poate am noroc la targ, dar avand in vedere ca-s carti noi acolo, nu prea imi fac sperante.

Un comentariu:

  1. Si eu preget cateodata, nu de putine ori, sa scriu, din cauza lenii :)
    Cu scarile rulante nu ma ocup, n-as putea sa spun daca se poate regla viteza. Dar trebuie sa apreciezi si tu ca acum toate sunt schimbate :)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...