miercuri, 19 octombrie 2011

In machiaj sta competenta

Sau cel putin eu asta inteleg din rezultatele unui studiu, care sustin faptul ca femeile ce au ochii si buzele  mai marcate prin machiaj dau impresia de mai multa competenta. Si unde e competenta? De fapt depinde ce competenta. A, da, in abilitatea de a trasa linii perfecte cu dermatograful sau cu conturul de buze. Ca e si asta o arta, nu? Fara machiaj, lasi impresia ca esti stearsa, insignifianta, incapabila. Si poate nu e deloc asa, ci invers. Dar, aparentele conteaza, imaginea pe care o oferi celor din jur spre contemplare.

Competenta vine de undeva din creier, nu din liniile dermatografului. Si totusi, in ochii altora, imaginea noastra, veridica sau nu, este cea care primeaza, cea pe care o vad. Cat interes acordam acestei imagini, depinde de fiecare. Unii prefera sa fie ei insisi, altii sa ofere aparente vizuale.

Nu sunt impotriva machiajului, dar nu sunt sclava lui. Ma mai apuca si pe mine, mai rar ce-i drept, cheful, dar parca atunci nu sunt eu insami, imaginea din oglinda e una ciudata, n-as putea sa spun nici daca e mai frumoasa, nici daca e mai urata, insa nu sunt eu in totalitate. Cred ca in ceea ce priveste impresia pe care o da prezenta sau lipsa machiajului e similara cu cea a hainelor  pe care le imbraca un om, despre care stiu ca am mai scris (sa-mi fac timp sa caut link-ul).

Un comentariu:

  1. Stii cum se spune: "frumusetea sta in ochii privitorului". Cam la fel si cu competenta asta.
    Altfel spus, atata pot cei care masoara competenta, asta e limita lor de competenta in a determina competenta altora. :)
    Evident ca e vorba de imagine, insa in ziua de azi nimeni nu mai este interesat de adevar, toti preferand imaginea.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...